Ariën Artists - Verstaen Lotte - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
LOTTE VERSTAEN, MEZZOSOPRAAN / ALT

 

CV DEUTSCH CV FRANCAIS CV ENGLISH

OPERA REPERTOIRE

CONCERT REPERTOIRE

MEDIA

 

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6 Twee jaar lang was Lotte Verstaen verbonden aan de operastudio van de Keulse opera. Daar verleende ze onder meer haar medewerking aan de wereldcreatie van « Schnittstellen » in de rol van het Kind, als Flosshilde, 1. Norn & Schwertleite in cyclische uitvoeringen van de  « Ring für Kinder », als 1. Drossel in Die Vögel van Walter Braunfels, als 3de Woudnimf in Rusalka, als Ursule in Berlioz' Béatrice et Bénédict (in een nieuwe productie o.l.v. François-René Roth) en ten slotte in twee Mozart-rollen : 2de Dame in Die Zauberflöte en Cherubino in Nozze di Figaro.

Actualiteit

La damoiselle élue (Claude Debussy) een coproductie tussen Opera Ballet Vlaanderen en het Festival van Vlaanderen Gent, Prinz Orlofsky (Die Fledermaus) ook bij Opera Ballet Vlaanderen, Schwertleite (Walküre) in een nieuwe productie van Wagners Ring geregisseerd door Romeo Castellucci bij de Munt. Het is ook reeds uitkijken naar haar roldebuut als Suzuki in Madama Butterfly (meer info te gelegener tijd). Nog noemenswaardig : momenteel is Lotte cover van de titelrol in de wereldcreatie van Cassandra van de Belgische componist Bernard Foccroulle in Muntschouwburg (dirigent : Kazushi Ono - regisseur Marie-Eve Signeyrole).

Recente engagementen

In de Muntschouwburg voor haar roldebuut als Olga in Eugen Onegin ; bij Opéra royal de Wallonie Luik (huisdebuut) als Madamigella Dangeville in Adriana Lecouvreur en bij het Klangvokal Musikfestival Dortmund Une jeune Galiléenne en Marie-Madeleine in La Vierge (Jules Massenet) ook allemaal roldebuten. Op uitnodiging van het Festival van Vlaanderen vertolkte ze Berlioz' liedcyclus Les nuits d'été aan de zijde van haar vaste pianist Peter Jeurissen. Haar huisdebuut bij Opera Vlaanderen maakte ze in de rol van Dryade in Ariadne auf Naxos. Maar ook het Concertgebouw Amsterdam pikte haar op en nodigde haar uit om de rol van Feklusa in Janaceks Kat'a Kabanova te zingen aan de zijde van het Radio Philharmonsich Orkest Hilversum onder de leiding van Karina Canellakis bij de fameuze Zaterdagmatinee.

Opleiding

Lotte Verstaen begint haar opleiding aan de muziekacademie te Tielt in de klas van Catherine Vandevelde aan. In september 2019 behaalt ze met grootste onderscheiding haar Masterdiploma zang aan de LUCA School of Arts/Campus Lemmens te Leuven (eveneens in de klas van Catherine Vandevelde). Aansluitend volgt ze master classes bij Maarten Koningsberger, Yann Beuron, Karine Deshayes, Daniela Musca, Roger Vignoles, Audrey Hyland, Rosemary Joshua, Alexander Vassiliev, Lisette Oropesa en George Ure. Haar huidige coaches zijn : de sopranen Catherine Vandevelde en Ilse Eerens en de tenor Thomas Blondelle.

 

MM Academy

Nog tijdens haar opleiding aan het Lemmens wordt Lotte opgenomen in de MM Academy van de Munt. Ze komt er in aanraking met persoonlijkheden als Thomas Rösner, Mikhail Tatarnikov, Evelino Pidò, Antonello Manacorda, Andrea Marcon en Hartmut Haenchen. Als lid van de MM Academy werkt ze mee aan producties van het ENOA-LAB, waaronder A song for the moon. Haar upgrade naar « MM Academy Soloist » hield cover-opdrachten in, waaronder  Bellangère in La mort de Tintagiles en Sœur de Palomide 3 in Alladine et Palomides een van de mini-drama's uit Le Silence des ombres van componist-dirigent Benjamin Attahir. Ze kreeg ook de kans zich te verdiepen in de rol van Marcellina in Mozarts Le Nozze di Figaro, binnen de  workshop "Trilogia Mozart Da Ponte" met Jean-Philippe Clarac, Olivier Deloeuil (Le Lab) en dirigent James Southall.

Als kers op de taart van dit parcours mag Lotte Verstaen zich voortaan « MM Academy Laureate » noemen.

WEDSTRIJDEN

Lotte haalde de finale van de 38e editie van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition te Villach in juli 2019. Ze won de 3e prijs op het 52e Concours International de Chant de Toulouse (september 2019, in het prestigieuze Théâtre du Capitole de Toulouse).

Binnenkort zing ze de finale van de internationale wedstrijd "Voix Nouvelles 2023" in de Parijse Opéra Comique.

cv-update > seizoen 2023-2024 Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest actuele biografie van Lotte Verstaen te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -