Ariën Artists - Lore BINON - Nederlandse CV

nothing

 

 
LORE BINON, SOPRANO

 

CV FRANCAIS CV ENGLISH ARTIST'S WEBSITE      

Lore BinonLore Binon behaalde 2008 haar master viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en na haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos eveneens aan het KCB, voltooit ze haar masterstudie magna cum laude aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tijdens haar studies ontvangt ze er de prijs Cardon voor uitzonderlijke resultaten. Margreet Honig, is haar huidige coach. Lore Binon ontpopte zich als een uiterst veelzijdige zangeres en geniet vandaag groot aanzien in uiteenlopend repertoire.

ACTUALITEIT

Volgend seizoen, 2021/22, werkt ze bij Opera Ballet Vlaanderen mee aan Szenen aus Goethes Faust (Robert Schumann) olv Philippe Herreweghe en zingt ze onder de leiding van Koen Kessels de titelrol in de wereldcreatie van The Convert (Wim Henderickx ° 1960) naar de roman van Stefan Hertmans. In de barokopera Atys (Jean-Baptiste Lully) zal ze olv Leonardo Garcia Alarcon zowel aan het Grand Théâtre de Genève als de Koninklijke Opera van het kasteel van Versailles, haar debuut maken.

Eerder zong ze Barbarina (Nozze di Figaro). Een geslaagd operadebuut aan de zijde van het Freiburger Barockorchester o.l.v. René Jacobs en Pamina (Die Zauberflöte) bij Opera Vlaanderen (2017)

ALL-ROUND

Binnen het muziektheater-circuit werkte ze mee aan succesvolle producties, waaronder Children of Nowhere (LOD-muziektheater), de met een YAMaward bekroonde Berberio (Zonzo compagnie), Revelations & The Valley (muziektheater Transparant), In my end is my beginning (Imago Mundi) en Loopstation (Ontroerend Goed). Aan de Staatsoper Unter den Linden Berlin (huisdebuut) werkte ze mee aan de productie Love, you son of a bitch.

Lore Binon maakte ook naam als vertolkster van hedendaagse muziek. Zo soleerde ze op diverse podia in Schönbergs Pierrot Lunaire, in Steve Reichs in Drumming (op internationale tournee met “Rosas”) en vertolkte ze Francesconi’s Sirènes op het Festival Musica, te Straatsburg. Ze werkt regelmatig samen met Ictus en het Spectra ensemble.

Aan de zijde van het Belgian national Orchestra, Brussels Philharmonic, Freiburger Barockorchester, Antwerp Symphony Orchestra, Orchestre Symphonique de Mulhouse, Orchestre Philharmonique de Liège, de Nederlandse Bachvereniging, B’rock Orchestra of Anima Eterna soleerde ze in werken van Bach, Haendel, Mozart, Haydn, Mendelssohn, Brahms en Mahler olv dirigenten als Lothar Koenigs, Michel Tabachnik, Philippe Herreweghe, Richard Egarr, Hugh Wolff … op belangrijke Europese podia waaronder de Salle Pleyel, Palau de la musica, Tchaikovsky-Hall-Moskou, De Doelen, Bozar, deSingel…

Haar liefde voor kamermuziek voerde haar naar de festivals van Schiermonnikoog, Yaroslav (RUS), Operadagen Rotterdam, Valletta Baroque Festival (Malta), het MA-Festival en het FVV Mechelen onder meer in samenwerking met  Oxalys, Zefiro Torna, Il Gardelino, A Nocte Temporis. Lore Binon is bovendien mede oprichtster van Revue Blanche ; een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble. Sinds zijn oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuige hiervan is de Klara-award voor Jonge Belofte 2013

Lore Binon werp zich graag op als verdedigster van het kwetsbare liedgenre. Zo gaf ze recitals in het Muziekgebouw aan het Ij (Amsterdam) en op het prestigieuze Oxford Lied festival. Dit seizoen zijn  recitals in deSingel en tijdens het MAfestival gepland.

DISCOGRAPHIE

CD: Les poètes maudits, Liederen van Reynaldo Hahn, Claude Debussy, Georg Crumb. Aan de piano : Inge Spinette. (label Fuga Libera, Outhere > FUG746, 2017)

CD: Ein deutsches Requiem, Johannes Brahms, solo soprano (label Evil Penguin) met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor (VRK), onder de muzikale leiding van Hervé Niquet.

CD: Shelter, met werken van Claude Debussy, Ivor Gurney, Enrique Granados, Hans Eisler, Manuel de Falla en Maurice Ravel met Revue Blanche (label Warner > Klara-cd 83).

CD : Impressions de Pelléas (in haar glansrol Mélisande) in de bewerking van Marius Constant. Begeleiding Yin-Yang pianoduo (Inge Spinette et Jan Michiels). Verschenen bij Fuga Libera (Outhere)

In september 2021 verschijnt Misia (eveneens bij het label Evil Penguin).

 

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

in 2019 ontving Lore Binon zelf de Klara voor jonge belofte. Ze was artist-in-residence bij het Festival van Vlaanderen Mechelen.

 

cv-update JULI 2021: Gelieve het impresariaat te contacteren om de recenste versie van Lore Binons biografie te ontvangen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -