overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
Lore BINON, soprano

 

CV FRANCAIS CV ENGLISH ARTIST'S WEBSITE      

Lore BinonLore Binon begint haar loopbaan als violiste. In 2008 vervolmaakt zij haar master-opleiding viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Yuzuko Horigome. Ze is laureate van verschillende concours waaronder Jong Tenuto en Dexia Axion Classic. Gaandeweg neemt de passie voor de stem de bovenhand en ze behaalt haar Bachelor zang bij Beatrijs De Vos aan het Brusselse Conservatorium, waar haar de Cardon-Prijs, uitgereikt voor uitzonderlijke resultaten, wordt uitgereikt. Ze studeert verder aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona en beëindigt ten slotte haar Master Zang magna cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Tegenwoordig wordt ze gecoacht door Margreet Honig.

RECENTE ENGAGEMENTEN

Bij Opera Vlaanderen zong ze met succes haar roldebuut als Pamina in de spraakmakende Zauberflöte-productie van regisseur David Hermann. Onder haar ander noemenswaardige projecten : Sommernachtstraum (Mendelssohn) met het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik onder de leiding van Christian Arming en de Vierde Symfonie (Mahler) met het Symfonisch Orkest van Mulhouse onder Lothar Koenigs. Met het Antwerps Symphony Orchestra, onder Dirk Brossé, soleerde ze dan weer op het jaarlijks concert evenement op het Sint-Jans-Plein te Antwerpen. December 2017 werkte Lore Binon voor de eerste keer samen met B'Rock waarbij ze onder de leiding van Benjamin Bayl, samen met het Vocalconsort Berlin in de Magnificats van Bach en Kuhnau soleerde. Met Imago Mundi en Sophie Vanden Eynde (theorbe) vertolkte ze werken van Strozzi, Caccini, Leonarda en Bembo. Dit jaar, 2018, zal ze overigens opnieuw bij het Antwerp Symphony Orchestra en het Vlaams Radio Koor haar opwachting maken.

In het kader van het KLARA festival 2018 vertolkte Lore Binon de rol van Mélisande in de versie voor twee piano's naar Debussy's "Pelléas et Mélisande", gepubliceerd onder de titel "Impressions de Pelléas". De productie was te horen in Flagey, Padova (Auditorium C. Pollini), 30CC Leuven, Festival 20/21 ...

MUZIEKTHEATER PROJEKTEN

Tijdens het afgelopen seizoenen werkte Lore Binon mee aan de creatie en diverse tournees van Ghost Road 2 of Children of Nowhere, een succesvolle productie van muziektheater LOD. Bij Zonzo-Compagnie creëerde ze in samenwerking met het Ensemble Revue Blanche Berberio 6+, een productie voor jong publiek rondom de componist Luciano Berio. Samen met Zefiro Torna bracht ze rondom het thema "Minnesang/Meistersang" een uniek kamermuziekproject bij Opera Vlaanderen. Eerder werkte Lore Binon mee aan Saul (Händel) voor Transparant en samen met Theatercollectief Skagen en Octopus Solisten aan de voorstelling Almschi over het woelige leven van Alma Mahler. Als Barbarina (Nozze di Figaro) nam ze onder de muzikale leiding van René Jacobs samen met het Freiburger Barockorchester, deel aan haar allereerste internationale operaproductie. Met haar vertolking van Arnold Schönbergs Pierrot Lunaire gooide ze hoge ogen op het festival van Schiermonnikoog. Ook haar bijdragen aan Sirènes (Luca Francesconi) met het Brussels Philharmonic o.l.v. Michel Tabachnik bij Festival Musica in Straatsburg en aan Drumming (Steve Reich) met Ictus en Rosas werden op lof onthaald.

DISCOGRAPHIE

CD: Les poètes maudits, Liederen van Reynaldo Hahn, Claude Debussy, Georg Crumb. Aan de piano : Inge Spinette. (label Fuga Libera, Outhere > FUG746, 2017)

CD: Ein deutsches Requiem, Johannes BRAHMS, solo soprano (label Evil Penguin) met het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor (VRK), onder de leiding van Hervé Niquet.

CD: Shelter, met werken van Claude Debussy, Ivor Gurney, Enrique Granados, Hans Eisler, Manuel de Falla en Maurice Ravel met Revue Blanche (label Warner > Klara-cd 83).

Lore Binon koestert een grote liefde voor het liedgenre. Deze affiniteit bracht haar ertoe master classes bij onder meer Udo Reinemann, Rudolf Janssen en Roger Vignoles te volgen. Ze trad ondertussen op in het Muziekgebouw aan het IJ binnen de serie grote zangers. In Engeland was ze eerder te gast op het prestigieuze Oxford Lieder Festival en maakte ze haar opwachting op de Festivals van Chipping Campden en Wesley Chapel Harrogate.

Haar fijngevoelige en rijke muzikale persoonlijkheid maakt haar een veel gevraagde soliste in binnen- en buitenland. Ze werkt in dit verband samen met ensembles als : Ictus, Oxalys, Vlaams Radio Koor, Brussels Philharmonic Orchestra en Lingua Franca en vertolkt solopartijen in o.a. Die sieben letzte Worten unseres Erlösers - in samenwerking met de internationale Haydn Biënnale -, Magnificat (Bach), Brahms’ Liebeslieder en Neue Liebeslieder, Dixit Dominus (Händel) en Lobgesang (Mendelssohn). Op uitnodiging van de Nederlandse Bachvereniging nam ze onder de leding van Jos Van Velthoven deel aan een uitgebreide tournee met Bachs Matthäus Passion.

Ze werkte reeds samen met dirigenten als o.a. René Jacobs, Hervé Niquet, Alexander Rudin, Jos van Veldhoven, Michel Tabachnik en trad op in o.a. Bozar (BE) Salle Pleyel (FR), Opera de Lyon (FR), Palau de la musica (ES) De doelen (NL), Tchaikovsky Hall (RS). Kamermuziek is een andere grote liefde van Lore. Ze nam deel aan het kamermuziekfestival te Schiermonnikoog (NL) en trad aan op het Festival Consonances (FR).

Ze werkt samen met diverse ensembles en is stichtend lid van Revue Blanche - een unieke combinatie van stem, harp, altviool en fluit - waarmee ze in binnen- en buitenland concerteert. Het ensemble was reeds te gast in o.a. Concertgebouw Brugge, Bozar, Flagey en ontving de Klara voor jonge belofte editie 2014.

cv update : season 2018/2019

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -