overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
Hanne ROOS, soprano
CV FRANCAIS CV ENGLISH REPERTOIRE MEDIA

 

De Belgische sopraan Hanne ROOS, vatte in 2004 haar professionele zangopleiding in het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent aan. Ze behaalde er haar “Bachelor” diploma bij Erika Pauwels en sloot haar “Masters” studies cum laude bij Gidon Saks, Evelyn Bohen en Mireille Capelle af.

Tijdens het seizoen 2009/2010 maakte ze deel uit van de Operastudio Vlaanderen, waar ze onder meer de titelrol zong in Alcina ; vervolgens was ze twee twee jaar lang verbonden aan de operastudio van Opéra national du Rhin (ONR) in Straatsburg en Colmar waar ze in diverse operastudio-producties eersteplans rollen zong. Als studiolid kreeg ze ook de kans mee te zingen in succesvolle producties bij ONR zelf, o.a. in “Les Huguenots” van de Franse componist Meyerbeer, in de rollen van 1ère Bohémienne en Choryphée.

Ondertussen soleert Hanne Roos aan belangrijke operahuizen. Zo vertolkte ze Woglinde, Freia, Ortlinde, Helmwige (Ring, Wagner) aan de Opera van  Dijon ;  Kate Pinkerton (Butterfly), Micaela (Carmen), Erste Dame (Zauberflöte) en Jungfer Marianne in Der Rosenkavalier (Richard Strauss) in regie van de bejubelde Oscar-bekroonde acteur Christoph Waltz, bij Opera Vlaanderen ;  de sopraan solo in Die Schöpfung van Haydn (danstheaterproductie, met live uitvoering van het werk) in een productie van "Ballets du Rhin" en het ensemble La Follia ; L'Amour & Clarine (Platée, JP Rameau) in de gelauwerde productie van regisseuse Mariame Clément en onder leiding van de bekende Franse dirigent Christophe Rousset bij Opéra national du Rhin, Straatsburg. Recenter kroop ze opnieuw in de huid van Micaela, deze keer in het kader van de nieuwe Carmen-productie bij Zomeropera Alden-Biesen in regie van Frank Van Laecke (mei 2015) en zong ze haar allereerste Musetta bij Opera Vlaanderen.

Na haar succesvol debuut als Dorella in Richard Wagners Liebesverbot, bij Opéra national du Rhin Strasbourg, was Hanne er opnieuw te horen in Giannetta in L'Elisir d'Amore (nieuwe productie). Er volgde nog meer Donizetti, deze keer bij Zomeropera Alden-Biesen waar ze Norina in Don Pasquale vertolkte. Bij Opera Vlaanderen nam ze deel aan de herneming van Parsifal (1. Blumenmädchen) - 2018. Daar is het nu uitkijken naar haar deelname in de wereldcreatie van "Les Bienveillantes" van Hèctor Parra.

HANNE ROOS IN CONCERT :

In oktober 2012 verleende ze haar medewerking aan concerten in Straatsburg (Festival Musica) en Venetië (Biënnale v.d. hedenhaagse muziek) met respectievelijk het Brussels Philharmonic en het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart (SWR) in Le Cri de Mohim van en gedirigeerd door Michel Tabachnik. Een jaar later creëerde Hanne Roos de Haiku songs van Dirk Brossé. De succesvolle compositie werd ook op cd ingespeeld (piano: Daniel Blumenthal) en heeft ondertussen ook een orkestversie welkeHanne samen met het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Dirk Brossé in 2014 voor de eerste keer uitvoerde.

Met de wereldcreatie van "Songs for the crossing" van de Belgische componist Jeroen D'hoe naar Oorlog en terpentijn en de Bekeerlinge van Stefan Hertmans (december 2017, Flagey, Brussels Philharmonic olv Jun Märkl) wierp Hanne Roos opnieuw hoge ogen. Ook tijdens het huidige seizoen is Hanne Roos samen met het Brussels Philharmonic opnieuw in Jeroen D'hoe's werk - zij het gedeeltelijk - te horen.

Ondertussen zong Hanne Roos onder de muzikale leiding van gevestigde waarden als : Constantin Trinks, Daniele Callegari, Dmitri Jurowski, Titus Engel, Tomas Netopil, Yannis Pouspourikas, Vincent Monteil, Jan Willem de Vriend, Antonino Fogliano en Cornelius Meister.

cv update: Maart 2018

Roldebuut 2018/2019 :

 • Soprano solo in "Les bieveillantes" van Hèctor Parra. (Wereldcreatie bij Opera Vlaanderen 2019).

Andere recente rollen :

 • Giannetta (L'Elisir d'Amore) ; Opéra national du Rhin, Strasbourg 2016
 • Dorella (Das Liebesverbot) > Roldebuut, Opéra national du Rhin, Strasbourg 2016 ;
 • Musetta (La Bohème) > Roldebuut, Opera Vlaanderen, 2015 ;
 • Heart to get (naar de Da Ponte Cyclys van W.A. Mozart) > Opera Vlaanderen 2015;
 • Akhnaten (Philip Glass) > Roldebuut, Opera Vlaanderen 2015 ;
 • Micaela (Carmen) > Zomeroperafestival Alden-Biesen Juni 2015 ;
 • 1. Blumenmädchen (Parsifal) ; Opera Vlaanderen

Overzicht gezongen rollen:

 • L'Amour & Clarine (Platée, Rameau o.l.v. Christophe ROUSSET ) - ONR Straatsburg, juni 2014 ;
 • Schöpfung (Haydn, Sopraan partij (danstheater productie, met live uitvoering van Die Schöpfung) - Ballets du Rhin, Ensemble La Follia (maart/april '14) ;
 • Jungfer Marianne (Rosenkavalier, R. Strauss) - Vlaamse Opera ; dec '13 & jan '14) ;
 • Woglinde, Freia, Ortlinde, Helmwige (Ring, Wagner, Opéra de Dijon (okt. 2013) ;
 • 1. Dame (Zauberflöte, Mozart) - roldebuut, Vlaamse Opera, 2012/2013 ;
 • Micaela (Carmen, Bizet) > roldebuut, Vlaamse Opera, 2011/2012 ;
 • 1ère Bohémienne & Coryphée, (Les Huguenots, Meyerbeer) - ONR Strasbour,g 2011/2012 ;
 • La Princesse (Le chat botté, César Cui) - nieuwe productie, ONR  Studio, 2011/2012 ;
 • Vespetta (Pimpinone, Telemann) – Productie van het “Il Combattimento Consort” Amsterdam ;
 • Norina (Don Pasquale,Donizetti) - Opéra national du Rhin (nieuwe studio productie ONR) ;
 • La Princesse Délia (Ali-Baba ou les 40 voleurs) – Cherubini (nieuwe studio productie ONR) ;
 • Konstanze, in "Is it Love", naar “Entführung” (Mozart). Bij de Vlaamse Opera (ingekorte versie voor de jeugd) ;
 • Kate Pinkerton (Butterfly, Puccini) - Vlaamse Opera ;
 • Rosina (Il Barbiere di Siviglia) - Roldebuut, Zomer-Opera-Festival Alden-Biesen ;
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -