Ariën Artists - Anja Van ENGELAND, sopraan - Nederlandse CV

nothing

 

Anja Van ENGELAND, sopraan

anja
>> BIOGRAPHIE FRANÇAISE >> ENGLISH BIOGRAPHY >> REPERTOIRE >> SOPRANO ROSTER

 

Anja Van Engeland behaalde in 1999 met grootste onderscheiding het diploma “Meester in de muziek “ voor zang bij Dina  Grossberger aan het Lemmensinstituut te Leuven. Nadien specialiseerde zij zich in zang en opera bij Lucienne Van Deyck en Guy Joosten aan het Antwerpse Conservatorium en in de Opera Studio Vlaanderen. Ze volgde ook diverse masterclasses. In 2000 won Anja de aanmoedigingsprijs van de stad Lommel. Twee jaar later, naar aanleiding van haar beloftevolle prestatie tijdens het beroemde Belvédère-Concours in Wenen, kreeg ze een bijzondere opera-coaching en werden haar diverse rollen aangeboden.

Bij Opera-Zuid in Maastricht zong zij recent met groots succes Alicia Ford (Falstaff/Verdi) en Marguerite (iFaust/Gounod). Vorig seizoen (2010/2011) debuteerde ze met de rol van Micaela (Carmen) bij Opéra Royal de Wallonie. Vorig seizoen (2011/2012) stond ze voor het eerst op het podium van de Nederlandse Opera Amsterdam met Magd 4 in Elektra. Onder haar toekomstige engagementen "Konstanze" in Entführung aus dem Serail.

Meteen na haar studies aan de Opera Studio Vlaanderen werd ze geëngageerd vor rolen als Sophie Scholl (Die weisse Rose/Udo Zimmerman), Leila (Les Pêcheurs de Perles/Bizet), Elvira (I Puritani/Bellini), Eerste dame en Königin der Nacht (Zauberflöte/Mozart), Mimi (La Bohème/Puccini), Elvire (La Muette de Portici/Auber), Aennchen (Freischütz/Weber), Ophélie (Hamlet/Thomas).

Bij de Vlaamse Opera was Anja Van Engeland reeds te horen als Nicolette (L’amour des trois organes/Prokofiev), Laura (Louisa Miller/Verdi), Ygraine (Ariane et Barbe-Bleue/Dukas) Berta (Il Barbiere di Siviglia/Rossini), Koningin van de Nacht (in de succesvolle Toverfluit-productie voor jongeren geregisseerd door Waut Koeken), “Tweede Viool” (Prova d’orchestra/Battistelli) en in Juni 2006 maakte ze haar roldebuut als Freia (Das Rheingold). Voorts zong Anja er Gerhilde (Die Walküre) en Female Chorus (The rape or Lucretia) van Benjamin Britten.

In concert was Anja Van Engeland te horen met het Nationaal Orkest van België (o.l.v. Theododr Guschelbauer), het Vlaams Radio Orkest, deFilharmonie,  het Brussels Philharmonic (olv Hervé Niquet) in Debussy’s L’Enfant prodigue” en “Le Gladiateur”. Op uitnodiging van de Brussels Choral Society verleende ze haar medewerking aan concerten met Vaughan Williams “Sea Symphony en het "Requiem van Verdi" (beiden in het PSK, Brussel). Volgend seizoen (2012/2013) zal ze onder meer haar medewerking verlenen aan een tournee met Nationaal orkest van België (9de Beethoven, o.l.v. Kwame Ryan) concerten met het Symfonieorkest Vlaanderen (Rossini o.l.v. Michel Tilkin) enmet het Orkest der Lage Landen (Verdi Requiem, o.l.v. Walter Proost).

Discografie : “Der Geiger von Echternach” van Lou KOSTER met het Filharmonisch orkest van Luxemburg. Diverse DVD’s van de producties waaraan ze meewerkte bij Operazuid.

cv-update :2013/2014

 
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -