Ariën Artists - Emma Posman - Levensloop Biography

nothing

 

 
EMMA POSMAN, SOPRANO
 
CV FRANCAIS

CV ENGLISH

GALLERY MEDIA

 

 

De Belgische sopraan Emma Posman behaalde met grootste onderscheiding, haar Master Diploma Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar ze  onder meer bij de Belgische sopraan Hendrickje Van Kerckhove studeerde. Ze werd geselecteerd voor de MM-ACADEMY van de Munt. Haar hybride stem stelt haar in de mogelijkheid in meerdere sopraanvakken te worden gecast. Zowel in belcanto als in Mozartpartijen of in lichtere rollen uit het Duitse romantische repertoire.

RECENTE ENGAGEMENTEN

Tijdens het afgelopen seizoen 2021-2022 maakte Posman opnieuw haar opwachting als Königin der Nacht in Mozarts Zauberflöte. Deze keer in een productie aan de opera van Kiel. Bij Opera Ballet Vlaanderen vierde ze haar huisdebuut in de legendarische dansproductie Un moto di Gioia van Rosas,  een op concertaria's van Mozart geïnspireerde choreografie van Anne Teresa De Keersmaeker. In de Munt, nam ze de rol van Una Novizia in Suor Angelica in de nieuwe productie van Puccini’s Trittico voor haar rekening. Nog noemenswaardig is haar deelname aan het “EQUILIBRIUM—Young Artists-Project”. Een initiatief van de alom gelauwerde sopraan en dirigente Barbara Hannigan.

ACTUALTEIT !

Ook dit seizoen (2022/2023) was Emma Posman te horen en te zien in de Munt, waar ze de rollen van Masha en Prelipa in Pikovaya dama zong en aan de wereldcreatie van Solar (Howard Moody) meewerkte. Bij Opera Ballet Vlaanderen verleende ze opnieuw haar medewerking aan de productie van  Un moto di Gioia (Mozart Concert Arias) die overigens niet alleen bij OBV-Antwerpen maar ook in het Concertgebouw Brugge en en in het Festspielhaus van St. Pölten (Oostenrijk) te te beleven was. Op uitnodiging van Hervé Niquet en diens ensemble Le Concert Spirituel zong ze tussendoor n het prachtige kader van de opera van het kasteel te Versailles opnieuw de Koningin van de Nacht. Daar, in de zelden uitgevoerde Franse versie van Mozarts Zauberflöte > Flûte enchantée.

Emma Posman sluit het muzikaal seizoen af bij Zomeropera Alden-Biesen, waar ze deelneemt aan een nieuwe productie van Puccini's Gianni Schicchi, in de welke ze Lauretta zal vertolken. Nog te Alden-Biesen zal ze haar medewerking aan kinderproductie Zure buren en aan he slotconcert met excertps uit Die lustige Witwe (in de rol van Valencienne) meewerken. CORONAJAREN

De pandemie stak heel wat stokken in de wielen : zo sneuvelden Emma Posmans engagement bij het Aaltotheater te Essen (Barbarina in Nozze di Figaro) en haar terugkeer naar het Gärtnerplatztheater (Königin der Nacht). Maar ook haar deelname in Parsifal (Blumenmädchen en 1. Knappe) en La Traviata (Flora Bervoix) bij het Grand Théâtre de Genève werden door de corona-maatregelen tenietgedaan.

 

VOORPAGINANIEUWS

Emma Posman was wereldnieuws toen ze als lid van de Young Singers Project 2018 van de Salzburger Festspiele werd gevraagd letterlijk in te springen voor de Königin der Nacht in Mozarts Zauberflöte op de grote scène van het beroemde festival. In minder dan drie uur tijd leerde ze de regie-aanwijzingen, studeerde ze de laatste scènes uit het hoofd en triomfeerde ze ten slotte niet alleen voor het Salzburgse publiek maar ook voor de miljoenen kijkers van de televisiezender arte die haar prestatie live gevolgd hadden. Ondertussen zong ze de rol eveneens aan het Gartnerplatztheater te Munchen, de Komische Oper te Berlijn, het Aalto Theater Essen en de Opera van Hannover.Ondertussen zong ze de rol eveneens aan het Gartnerplatztheater te Munchen, de Komische Oper te Berlijn, het Aalto Theater Essen en aan de Opera van Hannover.

Emma Posman maakt graag tijd voor hedendaags repertoire. Zo creërde ze tijdens het seizoen 2019/2020 de rollen van Frieda en Grete in de wereldcreatie van de opera Châtiments (naar Kafka). Een opdracht van de Opera van Dijon aan de Franse componist  Brice Pauset. De jonge sopraan verleende voorheen al haar medewerking aan de creatie van Flandria een muziektheaterwerk van de jonge Belgische componist Benjamien Lycke (een coproductie geïnitieerd LOD, ism NTGent, Victoria Deluxe (Gent), Kunstencentrum Vooruit (Gent) en Bozar Brussels) en aan de Cantata Songs of Innocence voor koor, harp en sopraan solo van de Belgische componist Lucien Posman.

PRIJZEN & ONDERSCHEIDINGEN

Prijs "Jongste finaliste" op het Concorso Renata Tebaldi in San Marino (2017).

Concours Voix Nouvelles (2017-2018). Winnares van de regionale voorrondes en geselecteerd voor de Super finale in Paris.

Geselecteerd voor de laatste ronde van Belvedere competitie te Moskou (2017).

Eerste Prijs, Publieksprijs en de Speciale Prijs van het Festival Eté Mosan, op de Internationale Zangwedstrijd ‘Bell Arte’, België 2017.

3de Prijs, op de Internationale Muziekwedstrijd "Triomphe de l’art" (België, 2016).

Finaliste van het Concorso Internationale di Canto Maria Caniglia (Italië 2016).

Winnares van de Solistenwedstrijd (met orkest), van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent (in 2016 en in 2017).

Emma Posman, is ook één van de drie Winnaars van de "Honda Competition for Classical Music" (2017-18, te Brussel).

 

MASTER CLASSES

Emma Posman nam deel aan Master Classes met de beroemde pianist en begeleiderMalcolm Martineau (2018), met de mezzo-sopranen Bernarda Fink (2017) Christianne Stotijn (2017), David Selig (2017) en voorts met Giuliano Carella (2017), Edda Moser (2017), Claudia Visca (2017), Jean-Claude Van den Eynden (2017), Valerie Girard (2016/17), Dietrich Henschel (2016), Zeger Vandersteene (2014/15/16/17), Iva Barthelemy (2015).

OVERZICHT GEZONGEN ROLLEN

Masha & Prelipa
Pikovaya Dama, P.I. Tchaïkovsky (Koninklijke Muntschouwburg Brussel, 2022)

Una Novizia
Suor Angelica in Il Trittico, G. Puccini (Koninklijke Muntschouwburg Brussel, 2022)

Lauretta (cover)
Gianni Schicchi
in Il Trittico, G. Puccini (Koninklijke Muntschouwburg Brussel, 2022)

Frieda & Grete
Les Châtiments, Brice Pauset (wereldcreatie Operahuis Dijon 2020)

Die Königin der Nacht
Die Zauberflöte, W.A. Mozart. (Salzburger Festspiele, 2018), Komische Oper Berlin, Gärtnerplatztheater, Staatstheater Hannover, Aalto Theater Essen (2019)

Sandrina
La finta giardiniera, W.A. Mozart (HoGent, 2018)

Lucinda
Don Chisciotte in Sierra Morena, F.B. Conti (De Centrale, 2017)

La Princesse   
L’enfant et les sortilèges, M. Ravel (Muziektheater LOD)

Second woman & First Witch                  
Dido and Aeneas, H. Purcell (at Toufailles, 2016)

Damigella                 
Incoronazione di Poppea, C. Monteverdi (Lakenmetershuis, Gent, 2015)

Flora                        
The Turn of the Screw, B. Britten (Miryzaal Gent, 2014)

Plaisir & Naiade          
Armide, W. Gluck (St. Mary Parish church, 2014)

 

CV-UPDATE : April 2023. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest recente biografie van de artieste te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -