Ariën Artists - Emma Posman - Levensloop Biography

nothing

 

 
EMMA POSMAN, SOPRANO

 

 

CV FRANCAIS

CV ENGLISH

REPERTOIRE

GALLERY

MEDIA

 

De Belgische sopraan Emma Posman behaalde met grootste onderscheiding, haar Master Diploma Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar ze  onder meer bij de Belgische sopraan Hendrickje Van Kerckhove studeerde. Ze werd geselecteerd voor de MM-ACADEMY van de Munt. Tijdens haar opleiding volgde ze master classes bij Malcolm Martineau, de mezzosopranen Bernarda Fink en Christianne Stotijn, David Selig, Giuliano Carella), Edda Moser, Claudia Visca, Jean-Claude Van den Eynden, Valerie Girard, Dietrich Henschel, Zeger Vandersteene en Iva Barthelemy.

Haar hybride stem stelt haar in de mogelijkheid in meerdere sopraanvakken te worden gecast. Zowel in belcanto als in Mozartpartijen of in lichtere rollen uit het Duitse romantische repertoire.

Recente engagementen

de rol van La Hija (De dochter) in de langverwachte kameropera Cambio madre por moto, een pareltje, van de Belgische componist Frank NUYTS. Een werk dat hij schreef in opdracht van het Teatro Real Madrid ten tijde van Gérard Mortiers artistiek leiderschap, maar waarop het bijna tien jaar wachten was voor het eindelijk kon worden uitgevoerd. De wereldpremiere was alvast een enorm succes, ook voor Emma Posman. Een op alle vlakken geslaagde seizoensopener, mogelijk gemaakt door het Festival van Vlaanderen Gent, Muziektheater Transparant en de Bijloke. Aan zet was het ASKO-Schönberg Ensemble. Muzikale leiding : Benjamin Haemouts. Regie : Aida Gabriëls. Nog binnen de werking van het Festival van Vlaanderen Gent gaf Emma Posman een kleine recital reeks met de pianist Florestan Bataillie.

Andere roldebuten in de afgelopen tijd : Lauretta in een nieuwe scenische productie van Gianni Schicchi en Valencienne in een semi-concertante voorstelling van Die lustige Witwe, beide in het kader van het unieke Belgische Zomeroperafestival ter Landcommanderij Alden-Biesen 2023.

Dit seizoen zal Emma Posman onder meer nog haar debuut maken bij het Socttish Chamber orchestra (in concert aria's van Mozart ) en aan de opera van Turijn in Suor Angelica.

De afgelopen twee jaar was Emma Posman herhaaldelijk te horen in de Munt. Ze maakte er onder meer haar opwachting als Masha en Prelipa in een nieuwe productie van Tsjaikovski's Pique Dame, als Talus in de wereldpremière van Howard Moody's Solar en als Nuova novizia in Suor Angelica in een nieuwe productie van Puccini's Trittico.

 

Mozart lonkt ...

Eerst bij Opera Ballet Vlaanderen, waar Emma Posman deelnam aan de hernemingen aan de operahuizen van Gent en Antwerpen, het Concertgebouw Brugge en het Festspielhaus Sankt-Pölten, van de legendarische “Rosas” dansproductie Un moto di Gioia waarvoor Anne Teresa De Keersmaeker zich op concert aria’s van Mozart inspireerde. Aansluitend vervoegde Emma het ensemble Le Concert spirituel in de koninklijke opera van het kasteel te Versailles waar ze aan de uiterst zelden uitgevoerde Franse versie van Mozarts Zauberflöte haar medewerking verleende. En zo geschiedde, dat onder de muzikale leiding van Hervé Niquet, de Königin der Nacht voor één keer La Reine de la nuit moest laten voorgaan.

Maar niet geklaagd, de originele Königin der Nacht is van grote betekenis geweest voor Emma Pomans loopbaan. In die rol maakte ze haar debuut bij de Salzburger Festspiele en werd ze voorpaginanieuws toen ze als lid van de Young Singers Project 2018 door de Festspieldirectie gevraagd werd letterlijk in te springen voor de Königin der Nacht en nog wel op de grote scène van het beroemde festival. Daarop, regende het uitnodigingen en zong ze de rol onder meer aan de Komische Oper Berlin, het Gärtnerplatztheater München, het Staatstheater Hannover, het Aalto Theater Essen en aan de opera van Kiel.

Begaan met hedendaagse muziek

Emma Posman gaat graag uitdagingen aan. Zeker als het creaties hedendaagse muziek betreft. Zo zong ze de rollen van Frieda en Grete in de wereldcreatie van Brice Pauset's opera Châtiments (naar Kafka). Een opdracht van de Opera van Dijon. Eerder verleende ze haar medewerking aan de creatie van Flandria een muziektheaterwerk van de jonge Belgische componist Benjamien Lycke (en aan de Cantata Songs of Innocence voor koor, harp en sopraan solo van de Belgische componist Lucien Posman.

 

 

Prijzen & Onderscheidingen

  • Prijs "Jongste finaliste" op het Concorso Renata Tebaldi in San Marino (2017).

  • Concours Voix Nouvelles (2017-2018). Winnares van de regionale voorrondes en geselecteerd voor de Super finale in Paris.

  • Geselecteerd voor de laatste ronde van Belvedere competitie te Moskou (2017). Eerste Prijs, Publieksprijs en de Speciale Prijs van het Festival Eté Mosan, op de Internationale Zangwedstrijd ‘Bell Arte’, België 2017. 3de Prijs, op de Internationale Muziekwedstrijd "Triomphe de l’art" (België, 2016).

  • Finaliste van het Concorso Internationale di Canto Maria Caniglia (Italië 2016).

  • Winnares van de Solistenwedstrijd (met orkest), van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent (in 2016 en in 2017).

  • Emma Posman, is ook één van de drie Winnaars van de "Honda Competition for Classical Music" (2017-18, te Brussel).

 

CV-UPDATE SEIZOEN 2023-2024. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest recente biografie te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -