Ariën Artists - Emma Posman - Levensloop Biography

nothing

 

 
EMMA POSMAN, SOPRANO

 

 

CV FRANCAIS

CV ENGLISH

REPERTOIRE

GALLERY

MEDIA

 

De Belgische sopraan Emma Posman behaalde met grootste onderscheiding, haar Master Diploma Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent waar ze  onder meer bij de Belgische sopraan Hendrickje Van Kerckhove studeerde. Ze werd geselecteerd voor de MM-ACADEMY van de Munt. Tijdens haar opleiding volgde ze master classes bij Malcolm Martineau, de mezzosopranen Bernarda Fink en Christianne Stotijn, David Selig, Giuliano Carella), Edda Moser, Claudia Visca, Jean-Claude Van den Eynden, Valerie Girard, Dietrich Henschel, Zeger Vandersteene en Iva Barthelemy.

Haar hybride stem stelt haar in de mogelijkheid in meerdere sopraanvakken te worden gecast. Zowel in belcanto als in Mozartpartijen of in lichtere rollen uit het Duitse romantische repertoire.

Nieuws ...

haar medewerking in de rol van La Hija (De dochter) in de langverwachte kameropera CAMBIO MADRE POR MOTO, een pareltje, van de Belgische componist Frank NUYTS. Een werk dat hij schreef in opdracht van het Teatro Real Madrid ten tijde van Gérard Mortiers artistiek leiderschap, maar waarop het bijna tien jaar wachten was voor het eindelijk kon worden uitgevoerd. De premiere was alvast een enorm succes, ook voor Emma Posman. Een op alle vlakken geslaagde seizoensopener, mogelijk gemaakt door het Festival van Vlaanderen, Muziektheater Transparant en de Bijloke. Aan zet was het ASKO-Schönberg Ensemble. Muzikale leiding : Benjamin Haemouts. Regie : Aida Gabriëls.

Dit seizoen zal Emma Posman onder meer haar debuut maken aan de opera van Turijn.

Recente engagementen

De de afgelopen twee jaar was Emma Posman herhaaldelijk geëngageerd door de Munt. Ze maakte er onder meer haar opwachting als Masha en Prelipa in een nieuwe productie van Tsjaikovski's Pique Dame, as Talus in de wereldpremière van Howard Moody's Solaren als Nuova novizia in Suor Angelica in een nieuwe productie van Puccini's Trittico. Bij zomeropera Alden-Biesen Operafestival zong ze dan weer Lauretta in een scenische productie van Gianni Schicchi en Valencienne in een concertante voorstelling van Die lustige Witwe.

 

De lonkende Mozart

Op uitnodiging van Opera Ballet Vlaanderen, nam Emma Posman deel aan de hernemingen te Gent en te Antwerpen, naast Brugge (Concertgebouw) en Sankt-Pölten (Festspielhaus), van de legendarische dansproductie van Rosas : Un moto di Gioia. Een choreographie van Anne Teresa De Keersmaeker op diverse concert arias van Mozart. Aansluitend vervoegde ze het ensemble Le Concert spirituel waarmee ze onder de muzikale leiding van Hervé Niquet aan de uiterst zelden uitgevoerde Franse versie van Mozarts Zauberflöte haar medewerking verleende. En, hiermee voor een keer als La Reine de la Nuit de scène van het operahuis van het kasteel te Versailles betrad.

De partij van de Königin der Nacht is van grote betekenis geweest voor Emma Pomans loopbaan. In die rol maakte ze haar debuut bij de Salzburger Festspiele en werd ze voorpaginanieuws toen ze als lid van de Young Singers Project 2018 van de Festspiele gevraagd werd letterlijk in te springen voor de Königin der Nacht op de grote scène van het beroemde festival. Daarop regende het uitnodigingen en zong ze de rol onder meer aan de Komische Oper Berlin, het Gärtnerplatztheater te Munchen, het Staatstheater Hannover en het Aalto Theater Essen.

Begaan met hedendaagse muziek

Emma Posman gaat graag uitdagingen aan. Zeker als het creaties hedendaagse muziek betreft. Zo zong ze de rollen van Frieda en Grete in de wereldcreatie van Brice Pauset's opera Châtiments (naar Kafka). Een opdracht van de Opera van Dijon. Eerder verleende ze haar medewerking aan de creatie van Flandria een muziektheaterwerk van de jonge Belgische componist Benjamien Lycke (en aan de Cantata Songs of Innocence voor koor, harp en sopraan solo van de Belgische componist Lucien Posman.

 

 

Prijzen & Onderscheidingen

  • Prijs "Jongste finaliste" op het Concorso Renata Tebaldi in San Marino (2017).

  • Concours Voix Nouvelles (2017-2018). Winnares van de regionale voorrondes en geselecteerd voor de Super finale in Paris.

  • Geselecteerd voor de laatste ronde van Belvedere competitie te Moskou (2017). Eerste Prijs, Publieksprijs en de Speciale Prijs van het Festival Eté Mosan, op de Internationale Zangwedstrijd ‘Bell Arte’, België 2017. 3de Prijs, op de Internationale Muziekwedstrijd "Triomphe de l’art" (België, 2016).

  • Finaliste van het Concorso Internationale di Canto Maria Caniglia (Italië 2016).

  • Winnares van de Solistenwedstrijd (met orkest), van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent (in 2016 en in 2017).

  • Emma Posman, is ook één van de drie Winnaars van de "Honda Competition for Classical Music" (2017-18, te Brussel).

 

CV-UPDATE SEIZOEN 2023-2024. Sept. 2023. Gelieve u tot het impresariaat te wenden om de meest recente biografie te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -