Ariën Artists - Rocío Pérez soprano - Nederlandse levensloop

nothing

 

 
ROCIO PEREZ, SOPRANO
 
>> CV FRANCAIS >> CV ENGLISH >> REPERTOIRE >> MEDIA >> PRESS >> ARTIST'S WEBSITE

 

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6

de jonge Spaanse sopraan Rocío Pérez wordt van jongs af aan aangetrokken door allerhande podiumkunsten. In Madrid, haar thuisstad, studeert ze klarinet en volgt er diverse theateropleidingen. De overstap naar zang en opera ligt voor de hand en zo maakt ze als veertienjarige haar debuut aan het befaamde Teatro Real de Madrid als Sophie in The Little Sweep (Benjamin Britten). Ze vervolgt haar zangopleiding bij Elena Valdelomar en ten slotte aan het Escuela Superior de Canto (Madrid), waar ze zich in klassieke zang en lyrische kunst bij de professoren Victoria Manso en Francisco Pérez vervolmaakt.

Sedertdien maakte ze reeds een aantal opmerkelijke huisdebuten : bij La Fenice in de rol van Berenice in Rossini's L'occasione fa il Ladro, aan de deutsche Oper Berlin als Königin der Nacht (Zauberflöte) en in de titelrol van Donizetti's Lucia di Lammermoor. aan de Semperoper in Dresden, eveneens als Königin der Nacht en aan het Teatro Real te Madrid als Nannetta in Verdi's Falstaff.

RECENTE WAPENFEITEN

hoogtepunten van het afgelopen seizoen 2019/2020 zijn onder meer haar roldebuut als Zerlina in de Don Giovanni productie, in regie van de beroemde Spaanse regisseur Carlos Saura aan de opera van A Coruña ; Paula in Los tres sombreros de copa (Ricardo Llorca) aan het Zarzuela theater in Madrid en Dinorah de titelrol in de opera Dinorah, ou le Pardon de Ploërmel (Giacomo Meyerbeer) aan de deutsche oper Berlin, een absolute glansrol waarmee ze onder de leiding van de bekende dirigent Enrique Mazzola hoge ogen gooide. Met de Königin der Nacht maakte ze dan weer (opnieuw) haar opwachting aan de Semperoper Dresden en aan het Teatro real te Madrid. Helaas ! werden andere roldebuten waar naar werd uitgekeken zoals La Comtesse Adèle in Rossini's Le Comte Ory aan de opera van Metz en Gilda in Verdi's Rigoletto aan het Teatro La Fenice, omwille van de coronamaatregelen geannuleerd.

ACTUALITEIT

Ook Rocio's seizoen 2020/2021 ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. Om te beginnen de double bill - Il Dittico - geprogrammeerd door La Fenice, waarin ze als Tonina in Prima la Musica poi le parole en Frau Herz in Der Schauspieldirektor, aan het Malibran theater zal aantreden. Dit seizoen wachten haar ook enkele belangrijke huisdebuten : aan het Liceu Barcelona waar ze als Olympia in Offenbach's Contes d'Hoffmann haar opwachting zal maken, maar ook aan de Opera van Hamburg als Königin der Nacht en aan de Opéra national de Lorraine waar ze Gilda zal vertolken in een nieuwe productie van Rigoletto (in coproductie met de Théâtres du Luxembourg). Een andere nieuwe productie waaraan ze deelneemt en waarnaar het alvast uitkijken is, is Peter Grimes (Britten) in regie van Deborah Warner aan het Teatro Real de Madrid.

ANDERE WEETJES

In de loop van haar opleiding volgt Rocío Pérez regelmatig master classes bij onder meer Nathalie Dessay, Ana Luisa Chova, Dolora Zajick, June Anderson en Carlos Chausson. Ondertussen werkt ze reeds mee aan producties bij het Festival de Teatro Clasico de Almagro en staat ze op internationale podia in Washington DC, Lissabon en Oporto. In thuisland Spanje is ze te horen in Cinderella (Peter Maxwell Davies), Dido and Aeneas en in Falstaff. Binnen het kader van het Cantania-Project treedt ze vijf seizoenen lang in diverse projecten in het Auditorio van Barcelona, op. Als soliste werkt ze mee aan de productie Bildlos/Weglos (Wolfgang Rihm) bij het gezaghebbende MITO (Milano-Torino) Festival.

In 2014 wordt ze aangenomen in de Operastudio van de Straatsburgse Opera (Opéra national du Rhin) waar ze ondertussen in diverse rollen te horen was : Carolina (Il matrimonio segreto/Cimarosa), La fée bleue (La belle ou bois dormant/Respighi), Ygraine (Ariane et Barbe-Bleue/Dukas), Anastasie (Cendrillon /Wolf-Ferrari), Phylo (Pénélope/Fauré) en Fanny (La Cambiale di Matrimonio/Rossini). Ze nam ook deel aan hernemingen van de operastudio producties aan het Atelier-Théâtre Louis Jouvet (Parijs). Via deze weg kreeg Rocío Pérez niet alleen de kans om o.l.v. belangrijke dirigenten als Patrick Davin, Vincent Monteil, Antonino Fogliani, Marcus Bosch en Daniele Callegari te zingen, maar ook om geregeld met topregisseurs als Olivier Py, Robert Carsen, Christophe Gayral, Marie-Eve Signeyrole en Valentina Carrasco samen te werken.

Aansluitend rijgt Rocio Perez diverse engagement aaneen : Tebaldo (Don Carlo) bij Opéra national du Rhin in een nieuwe productie van Robert Carsen, Le Feu, La Princesse en Rossignol in L'enfant et les sortilèges (Ravel) alsook Cleone in Ermione (Rossini) dit laatste werk in een concertante uitvoering onder de leiding van Alberto Zedda zowel aan de opera van Lyon als aan het Théâtre des Champs Elysées te Parijs. Even noemenswaardig waren Amore en Damigellain L'Incoronazione di Poppea (Monteverdi), opnieuw een productie van de opera van Lyon die ondertussen aan de Koninklijke Opera van het kasteel van Versailles en de opera van Vichy werd hernomen. In Donizetti's, Don Pasquale, maakte ze in de rol van Norina haar debuut aan de opera van Metz.

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

Juli 2016, won Rocío Pérez de 3rd Prijs en de zogeheten Young Artist Prize naar aanleiding van de allereerste editie van de internationale zangwedstrijd "Die Meistersinger von Nürnberg". In 2015, sleepte ze diverse Prijzen op het "Concours de chant Lyrique de Marmande". Voorst ontving ze de 1ste Prijs en de Prijs voor beloftevol jong talent" op de 27ste editie van de de internationale zangwedstrijd "Luis Mariano" ; de 2de Prijs en alweer de Prijs voor beloftevol jong talent" n.a.v. de elfde editie van de internationale zangwedstrijd "Villa de Colmenar Viejo" en ze behaalde bovendien de 2de Prijs op de Spaanse nationale wedstrijd voor jonge musici. Omwille van haar grote talent, ontving Rocío Pérez beurzen uit handen van de : "Asociacion amigos de la opera" en de "Juventudes Musicales" (Madrid).

Cv-update : Augustus 2020 - Gelieve contact op te nemen met het impresariaat, om de recentse biografie van Rocio Perez te bekomen.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -