Ariën Artists - Eve-Maud HUBEAUX - English biography

nothing

 

ÈVE-MAUD HUBEAUX, MEZZO-SOPRANO, LEVENSLOOP
       

BIOGRAPHIE (FR)

BIOGRAPHY (ENG)

REPERTOIRES, OPERA & CONCERT

TERUG NAAR WELKOM PAGINA

KALENDER

 

Deze meervoudige Prijswinnares (geboren te Genève) komt via het Instituut Jacques Dalcroze Eve-Maud Hubeaux reeds op piepjonge leeftijd in aanraking met de muziekwereld. Ze wordt toegelaten aan de operastudio van Colmar/Straatsburg die de uitvalsbasis wordt voor de ontplooiing van haar fenomenale loopbaan. In geen tijd de Opéra Bastille, Opéra Comique en Théâtre des Champs Elysées en maakte ze haar opwachting in de operahuizen van Lyon, Basel, Straatsburg, Brussel, Montpellier, Lausanne, Frankfurt, Barcelona, Berlijn en de Festivals van Aix-en-Provence, Luzern en Salzburg.

RECENTE HOOGTEPUNTEN

Na haar aantreden als Carmen in diverse producties aan de deutsche Oper Berlin aan het Grand Théâtre te Luxemburg, Ascagne in Les Troyens (Berlioz) aan de Beierse Staatsopera te Munchen, zong Eve-Maud Hubeaux haar allereerste Amneris in Aïda onder de dirigent Ville Matvejeff en in regie van Philipp Himmelmann op het internationale operafestival van Savonlinna 2022. Een succes dat Eve-Maud Hubeaux aansluitend evenaarde, toen ze door de Salzburger Festspiele gevraagd werd om onder de leiding van Alain Altinoglu de voorstellingen in hun Aïda-productie in regie van regisseur Shirin Nesha over te nemen.

ACTUALITEIT

dit seizoen (2022-2023) zal Eve-Maud Hubeaux aansluitend in Hamlet (Reine Gertrude) aan de Parijse Opera ; Carmen (titelrol), Dialogues des Carmélites (Mère Marie de l’incarnation) aan de Weense Staatsopera en ten slotte in Don Carlo (Principessa Eboli) aan de Staatsoper unter den Linden, Berlijn, te beleven zijn. In concert verleende ze haar medewerking aan uitvoeringen (onder meer bij bozar-Brussel) en een cd-opname van César Francks Les Béatitudes met het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik. Een tweede samenwerking met dit orkest waarmee ze eerder aan de cd-opname van Francks "Rédemption", deelnam. Aan de zijde van Teodor Currentzis en diens MusicAeterna nam ze de mezzo solopartij in Verdi's Requiem voor haar rekening in het Festspielhaus Baden-Baden en en het Konerthaus Dortmund.

ROLDEBUTEN DIE TELLEN !

Princesse Eboli in Don Carlos, Brangäne in Tristan und Isolde, Andromaca in Ermione (Rossini) aan de opera van Lyon ; Léonor de Guzman inDonizetti's La Favorite en La Reine Gertrude in Hamlet aan het Liceu te Barcelona ; Scozzone in Ascanio een zelden uitgevoerde opera van Saint-Saëns in Genève (Théâtre des nations) ; Baba the Turk in Stravinsky's Rake's Progress aan het "Theater Basel". Roldebuten waarmee ze via de grote deur haar debuut aan de Weense Staatsoper maakte als La Princesse Eboli aan de zijde van Jonas Kaufmann. Een huisdebuut dat dithyrambische reacties ontlokte. Ook met haar vertolking van Judith in Bela Bartoks Herzog Blaubarts Burg aan de opera van Lyon en met die van Doña Prouhèze in de wereldcreatie aan de Parijse opera van Le Soulier de Satin (naar Paul Claudel) van de componist Marc-André Dalbavie, gooide ze opnieuw hoge ogen. Een heroïsche prestatie, te weten dat deze opera meer dan zes uur duurt.

>> Lees hier de recensies die ze n.a.v. haaar debuut aan de Wiener Staatsoper in de rol van Eboli >>>

BEREID TOT UITDAGINGEN

In 2019 maakte ze Eve-Maud Hubeaux in de rol van La Sphinge in OEdipe (Enescu) haar debuut bij de Salzburger Festpiele. Aansluitend, aan de zijde van Les Talens Lyriques onder dirigent Christophe Rousset vertolkte ze maar liefst drie nieuwe belangrijke barokpartijen : Nerone in Agrippina, Cornelia in Giulio Cesare (Haendel), de titelrol in Isis (Lully) waarmee ze haar opwachting bij Klangvokal Dortmund de Haendelfestspiele Halle, de festivals van Beaune en Ambronay, het Théâtre des Champs Elysées, Koninklijke Opera van Versailles en aan het Theater an der Wien. Aansluitend zong Suzuki (Madama Butterfly) aan de Parijse Opera en Isolier in Rossini's Le Comte Ory in Toulon.

WIJDVERTAKT REPERTOIRE

Haar repertoire behelst werken als Berlioz' Les nuits d'Eté en La mort de Cléopâtre, Chaussons Poème de l'Amour et de la mer, Wagners Wesendonck-Lieder, Mahlers Lied von der Erde, Janaceks Glagolitische Mis, Rossini's Petite messe solennelle en diens Messa di Gloria, Debussy's Le Martyre de Saint-Sébastien, Bachs Matthäus Passion en h-Moll Messe, Dvoraks Requiem, Haendels Messiah ...

OPMERKELIJK PARCOURS

Eve-Maud Hubeaux behaalde haar einddiploma piano aan het conservatorium van Lausanne, maar aangetrokken door de operawereld schakelt ze over naar de opleiding lyrische kunst. Parallel aan haar muzikale vorming studeert ze rechten, behaalt een Master diploma Privaatrecht en begint aan een Doctoraat dat ze vroegtijdig afbreekt om zich volledig op haar zangcarrière te concentreren. Eve-Maud Hubeaux is eveneens Bachelor in Zwitsers Recht (2007, Universiteit van Lausanne), behaalde een Master in Frans Privaatrecht  (2008) en een Master Recht, Onderzoek met specialisatie Contractenrecht (2009) aan de Universiteit van Savoie-Chambéry.

Eerste rollen als freelancer aan de Opéra national du Rhin, onder meer Folia in de wereldcreatie van La nuit de Gutenberg (Philippe Manoury), 3. Dame (Zauberflöte), Mary (Fliegende Holländer) en Pauline (Pique Dame). Vevolgens Armida (Rinaldo) onder Christophe Rousset ; Dame Ragonde (Le Comte Ory) aan de Opéra Comique ; Brigitta (Die tote Stadt) en La Nourrice (Ariane et Barbe-Bleue, van Paul Dukas) aan "Theater Basel" ; Brangäne (Tristan und Isolde) in Lyon, Annina (Rosenkavalier) ; die titelrol in Carmen in Klagenfurt ; Margret (Wozzeck) en Thibault (Don Carlos) aan de Parijse opera ; Oberpriesterin in de werledcreatie van Pascal Dusapins opera Penthesilea.

 

MUSICAL EDUCATION

Cradled from childhood by her inspiring teachers at “Institut Jacques Dalcroze”, Ève-Maud Hubeaux (born in Geneva), decided to pursue her musical education at the “Conservatoire de Lausanne” where she was taught piano with Daniel Spiegelberg and Georgy Popov. Attracted to opera, she started in 2001 her vocal education with Hiroko Kawamichi at the “Conservatoire de Lausanne”.  At the same time she earned a Master’s degree in Law, though driven by talent and passion she decided to focus completely on her singing career. She joined the opera studio of Colmar/Strasbourg, and from there developed the buildout of her international career.

PRIJZEN & VERWORVENHEDEN

tussen 2004 en 2013 won de jonge artieste diverse prijzen en studiobeurzen in binnen- en buitenland. Waaronder de Jury-Prijs van France Musique ; de "Speciale Wagner-Prijs" n.a.v. de 66ste editie van de Internationale Zangwedstrijd van Genève ; de titel "Soliste pour-cent-culturel" - één der hoogste Zwitserse onderscheidingen, die haar samen met een studiebeurs door de Migros Stichting verleend werd. De ADAMI roept haar uit tot "Klassieke revelatie 2012". Haar niet aflatende inzet wordt met de 3de Prijs op de zangwedstrijden van Toulouse en Milaan (Premio Etta Limiti, Opera 2013) beloond en, als klap op de roos, ontvangt ze de 2de Prijs en de door het Kirsten Flagstad Festival uitgereikte Special Grant n.a.v. de 32ste editie van de Internationale Zangwedstrijd "Hans Gabor Belvédère". Ten slotte wordt ze in 2013 door de jury van de Internationale Renata Tebaldi Wedstrijd unaniem als winneres uitgeroepen.

DISCOGRAFIE

Voor een uitgebreide discografie : click hier >>>

 

 

CV-UPDATE seizoen 2022-2023. Gelieve het impresariaat te contacteren voor de recentste of de ingekorte versie van Eve-Maud Hubeaux' biografie.

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -