overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 
ÈVE-MAUD HUBEAUX, MEZZO-SOPRAAN

CV, DEUTSCH

CV, ENGLISH

CV, FRANCAIS

REPERTOIRE O & C

MEDIA/DISCO.

CAREER HIGHLIGHTS

PRESS REVIEWS

>> HOOGTEPUNTEN KALENDER 2018/2019

Ève-Maud Hubeaux (geboren te Genève) komt via het Instituut Jaques Dalcroze Eve-Maud Hubeaux reeds op piepjonge leeftijd in aanraking met de muziekwereld. Ze behaalt haar einddiploma piano aan het conservatorium van Lausanne maar aangetrokken door de operawereld schakelt ze over naar de opleiding lyrische kunst. Parallel aan haar muzikale vorming studeert ze rechten, behaalt een Master diploma Privaatrecht en begint aan een Doctoraat dat ze vroegtijdig afbreekt om zich volledig op haar zangcarrière te concentreren. Ze wordt toegelaten aan de operastudio van Colmar/Straatsburg welke snel de uitvalsbasis wordt voor de ontplooiing van haar fenomenale loopbaan. Want in geen tijd stond deze meervoudige Prijswinnaar aan de Opéra Bastille, Opéra Comique en Théâtre des Champs Elysées en maakte ze herhaaldelijk haar opwachting in de operahuizen van Lyon, Basel, Straatsburg, Brussel, Montpellier, Lausanne, Frankfurt, Klagenfurt en op het Festival van Aix-en-Provence.

RECENTE ENGAGEMENTEN

Ève-Maud Hubeaux werd onlangs gevraagd de titelpartij over te nemen in Gaetano Donizetti's La Favorite aan het "Gran teatre del Liceu". Met deze nieuwe rol : Léonor de Guzman stond ze voort het eerst in het legendarische operahuis van Barcelona. De kers op de taart van haar rijke afgelopen seizoen met maar liefst zes roldebuten die haar tijdens het afgelopen seizoen 2017/2018 te wachten stonden. Daaronder :  La Princesse Eboli in de nieuwe Don Carlos van de opera van Lyon onder Daniele Rustioni de grootste uitdaging. Het werd een daverend succes. Ter opening van het seizoen had ze Thibault in andere Don Carlos gezongen, aan de Bastille; onder Philippe Jordan en in regie van Krzystof Warlikowski. Even opzienbarend waren haar vertolkingen van Scozzone in Ascanio, tijdens de live-opname van deze uiterst zelden uitgevoerde opera van Camille Saint-Saëns aan het Grand théâtre de Genève (cd release eind 2018), Dame Ragonde in Le Comte Ory aan de Parijse Opéra Comique en de Opera van Versailles, Baba the Turk in Stravinsky's The Rake's progress in de onweerstaanbare regie van Lydia Steier aan de opera van Basel en tenslotte Armida in Haendels Rinaldo met het Kammerorchester Basel onder de leiding van dirigent Christophe Rousset.

SEIZOEN 2018/2019

Ook tijdens het seizoen 2018/2019 staan haar uitdagingen te wachten: haar debuut als Reine Gertrude in Hamlet (Ambroise Thomas), een partij waarmee ze zowel aan het Teatre del Liceu Barcelona als aan de Deutsche Oper Berlin (huisdebuut) zal staan en, haar deelname aan de nieuwe productie van Tristan und Isolde in de Munt, waarin ze opnieuw als Brangäne te horen zal zijn. Het is tevens uitkijken naar de twee grote Haendel-opera's waaraan ze haar medewerking zal verlenen, nl. Giulio Cesare als Cornelia en Agrippina als Nerone.

Op korte en middellange termijn zal ze opnieuw in Rossini te horen zijn als Hedwige in Guillaume Tell en Isolier in Le Comte Ory. Onder haar andere toekomstige partijen : Suzuki Madama Butterfly, Orphée (titelpartij) in Glucks Orphée et Euridice en in de rollen van Isis en Io in de opera Isis van J.B. Lully.

In concert soleert ze met Radio Philharmonisch Orkest Hilversum onder Kevin John Edusei in "La Veille" van de Nederlandse componist Matthijs Vermeulen, met het Orchesta Filarmonica de Las Palmas onder chefdirigent Karel Mark Chichon in Mahler 2 en met het koor van het Capitole de Toulouse in La petite Messe solennelle.

TERUGBLIK :

Ève-Maud Hubeaux' internationale carrière stak van wal met gastoptreden als Waltraute (Walküre) aan de Opera van Frankfurt, Marcellina (Le Nozze di Figaro) in Avignon, 3. Magd (Elektra) in Montpellier, Frau Reich (Die lustige Weiber von Windsor, Nicolai) in Lausanne en deelname aan producties bij het Festival van Aix-en-Provence als L'enfant et les sortilèges en Trauernacht (scenische bewerking naar Bach Cantates in Avignon regie van Katie Mitchell o.l.v. Raphaël Pichon). Daarnaast vertolke ze als ex operastudiolid belangrijke rollen aan de "Opéra du Rhin" zelf, waaronder : Folia in de wereldcreatie van Philippe Manoury's "La nuit de Gutenberg", 3. Dame (Zauberflöte), Mary (Fliegende Holländer) en Pauline (Pique Dame) deze laatste onder de leiding van Marko Letonja.

Tijdens het seizoen 2016/2017 onderscheidde Ève-Maud Hubeaux zich met haar roldebuut als Brigitta (Die tote Stadt), La Nourrice (Ariane et Barbe-Bleue, van Paul Dukas) - beiden aan de opera van Basel. Ze gooide hoge ogen voor haar vertolkingen van Andromaca (Ermione, Rossini) in Lyon en Parijs TCE en Brangäne (Tristan und Isolde) eveneens aan de opera van Lyon. Tot slot van het seizoen keerde ze terug naar de Parijs Opera om er als Margret (Wozzeck) haar opwachting te maken.

Andere markante feiten uit haar jonge carrière vormen ongetwijfeld haar huisdebuten aan de opera van Lyon als Mary (Fliegende Holländer) deze keer in de productie van La Fura dels Baus en in de Brusselse Munt waar ze als Oberpriesterin in de wereldcreatie van Penthesilea van Pascal Dusapin (Franck Ollu/Pierre Audi/Berlinde De Bruyckere) haar opwachting maakte. Na de herneming van Penthesilea aan de Opera van Straatsburg was het uitkijken naar Eve-Maud Hubeaux' allereerste Carmen die ze dit onder de leiding van Lorenzo Viotti aan de opera van Klagenfurt succesvolle neerzette en naar haar roldebuut in Ursule (Béatrice et Bénédict/Berlioz), onder de leiding van Jérémie Rhorer bij de Munt. Ten slotte, als kers op de taart, maakte ze haar opwachting aan de Parijse opera, waar ze in de rol van Annina (Rosenkavalier) onder de leiding van Philippe Jordan haar huisdebuut in La Bastille vierde (mei 2016).

ÈVE-MAUD IN CONCERT :

Op haar repertoire prijken ondertussen werken als Les nuits d'Eté (Berlioz) met het Philharmonisch Orkest van Straatsburg (olv Marko Letonja) ; de cyclus Wesendonck-Lieder (Wagner) zowel met het Kamerorkest van Genève, l'Orchestre d'Île de France en het Orchestre Symphonique de Mulhouse; de Glagolitische Mis (Janacek) met Turku Philharmonic en La petite messe solennelle (Rossini) met het Parijse koor Aedes. In België soleerde ze met het Brussels Philharmonic in Le Martyre de Saint-Sébastien (Debussy) en de Matthäus Passion ; met het Ensemble OXALYS was ze dan weer met liederen van Ravel en Delage in het Concertgebouw Brugge en bij BOZAR Brussel te gast... In Duitsland soleerde ze met NDR-orkest RSO Berlin verleende ze haar medewerking aan een concertante Elektra in de Philharmonie van Berlijn. Haar concert repertoire omvat ook het Requiem (Dvorak), h-Moll Messe (Bach), Messiah (Haendel), La mort de Cléopâtre (Berlioz), Poème de l'Amour et de la mer (Chausson) ...

Op uitnodiging van de Franse dirigent Jean-François Verdier speelde ze Mahlers Das Lied von der Erde op cd in.

Sedert 2014 geniet Ève-Maud Hubeaux de steun van de Safran Corporate Foundation for Music.

AWARDS EN ANDERE VERWORVENHEDEN :

haar grote inzet wordt vanaf 2004 eerst met de "Jaquart" en in 2006 dan met de "De Crousaz" prijs beloond. Een jaar later, in 2007, behaalt ze - met felicitaties - het Certificaat "Zang" en sleept ze twee Eerste Prijzen in de wacht n.a.v. de SMJW-wedstrijd (Concours suisse de musique pour la jeunesse). Aansluitend volgt ze een aantal meestercursussen, o.a. bij Peter Galliard, Julian Gavin en Laura Sarti. In Augustus 2010 behaalde ze niet minder dan 2 Prijzen op het Ernst Haefliger Concours. Uit de handen van de Elzasse Richard Wagner Kring ontvangt ze een beurs voor Bayreuth 2011, inclusief een optreden. Nog in 2011, wordt ze laureate van de wedstrijd "Pour-cent-culturel Migros" die haar met een studiebeurs beloont ; ze behaalt ook de "Prix du Jury" en de "Prix de France Musique" ter gelegenheid van het internationale zangwedstrijd van Arles (juni 2011) en ten slotte sleept ze de "Speciale Wagner-Prijs" in de wacht in het kader van de 66ste editie van de Internationale Wedstrijd van Genève. En tot haar meest recente adellbrieven behoort ongetwijfeld de titel "Soliste pour-cent-culturel"- één der allerhoogste Zwitserse onderscheidingen die haar samen met een beurs door de Migros Stichting verleend werd (april 2012) ; hetzelfde jaar wordt ze finaliste van het internationale Bellini-Concours in Catania en wordt ze uitgeroepen tot "Klassieke revelatie 2012" door ADAMI ; bovendien sleept ze 3de Prijzen in de wacht op de Zangwedstrijden van Toulouse (Sept. 2012) en Milaan (Premio Etta Limiti, Opera 2013). Als klap op de roos, sleepte Ève-Maud Hubeaux dit jaar nog twee heel bijzondere Prijzen in de wacht : op het 32ste Internationale Zangwedstrijd Hans Gabor Belvédère werd ze met de prestigieuze 2de Prijs en de Special Grant van het Kirsten Flagstad Festival onderscheiden en de 28ste september jl. werd ze door een al even gezaghebbende jury unaniem tot Winnares van de Internationale Renata Tebaldi Zangwedstrijd uitgeroepen : ze ontving er zowel de 1ste Prijs als de Prijs voor de jongste deelnemer.

Ève-Maud Hubeaux is Bachelor in Zwitsers Recht (2007, Universiteit van Lausanne), behaalde een Master in Frans Privaatrecht  (2008) en een Master Recht, Onderzoek met specialisatie Contractenrecht (2009) aan de Universiteit van Savoie-Chambéry.


CV-update : SEPTEMBER, 2018 (Bij publicaties : gelieve ons te willen contacteren voor de recentste versie van haar biografie, of voor een verkorte cv-versie).

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -