Ariën Artists - Kris BELLIGH, Bariton - Nederlandse CV

nothing

 

 
KRIS BELLIGH, BARITON

 

CV-ENGLISH

REPERTOIRE

 

Geboren en getogen in België, besloot Kris Belligh zijn studies achtereenvolgens verder te zetten aan de Londense “Guildhall School of Music and Drama” en de Royal Scottish Academy, waar hij een speciale opera-opleiding genoot. Hij vervolmaakte zich onder meer via master classes bij enkele beroemde zangers als Dame Felicity Lott, Sir Thomas Allen, Elly Ameling, Graham Johnson, Malcolm Martineau en Emma Kirkby. 
Hij ontving een “grant” van het “Pacific Music Festival” (Japan), waar hij onder de leiding van Nicholas McGeegan en Michael Tilson Thomas aan concerten deelnam.

Ondertussen bouwde Kris Belligh een breed repertorium uit. Hij weet zowel in werken uit de barok, klassieke en (vroeg) romantische periode als in hedendaagse muziek te overtuigen. Uiterst multi-disciplinair geschoold schuwt hij het operette- noch het musical-repertoire. Zo zong hij in de operettes The Zoo en Cox & Box van Sullivan en zal hij aanvang 2018 Higgins, de hoofdrol uit My Fair Lady, vertolken. Daarnaast werkt hij regelmatig mee aan muziektheaterproducties, waarbij hij recentelijk deelnam aan Kurt Weills Dreigroschen-Oper als Peachum.

Tijdens de twee afgelopen seizoenen werkte hij mee aan Capriccio (Diener) en aan Het sluwe vosje (Lapak) bij de Munt te Brussel, waar hij eerder in Daphne en Traviata zijn opwachting maakte en prompt door regisseur Andrea Breth voor een rol in De Speler van Prokofiev naar de nationale opera en ballet Amsterdam gehaald werd.

In het kader van de Olympische Spelen te Londen verleende hij zijn medewerking aan de mini-opera“Zatopek” (met Liverpool Philharmonic en geproduceerd door BBC 3).

Op Kris Bellighs opera repertoire prijken ondertussen rollen als Conte Almaviva (Longborough Festival Opera) en Figaro (Brownsea Island Festival) uit Nozze di Figaro, Don Giovanni (Hampstead Garden Opera), Falke : Die Fledermaus (International Opera Productions), Fiorello : Il Barbiere di Sevilla (Opéra de Rennes, Rouen, Tourcoing), Marcello : La Bohème (Oyster Opera), Guglielmo : Cosi fan Tutte (Idée Fixe, Brussels), Dandini : La Cenerentola (cover for Grange Park Opera), Belcore : Elisir d’amore (cover for Grange Park), Marchese : La Traviata (Longborough Festival Opera), Mercurio : La Calisto (RSAMD), Ramiro : L'heure Espagnole (RSAMD), Masetto : Don Giovanni (Arts Theatre, Cambridge), Aeneas : Dido and Aeneas, Marco : Gianni Schicchi (RSAMD) and Thésée : in Hippolyte et Aricie in het kader van het Pacific Music Festival in Japan. Voorts zong hij Angelotti in Tosca, Dancairo in Carmen en Blazes (The Lighthouse) in een productie van de Nationale Reisopera, waar hij eveneens de Marchese vertolkte.

In concert was hij te horen in Haendels Messiah en diens Israel in Egypt in de cathedraal van Reims ; in diverse Passies en de Mis in b van Bach in Stuttgart en Munchen, in Mozarts Requiem in de St Eustache kerk te Paris, in Rossini’s Stabat Mater, diens Petite Messe Solennelle alsook in Haydns Schöpfung, en Lully’s Thésée nam hij mee aan Europawijde tournees onder de leiding van William Christie.

Verfijnd liedvertolker, werd Kris Bellligh samen met de bekende pianist Graham Johnson voor recitals naar Israël uitgenodigd.

 

>> please contact the agency to get Kris BELLIGH's most recent biographical details and headshots.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -