overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
>> conductor's roster

Michel TILKIN

tilkin ncd
 
>> DEUTSCHER LEBENSLAUF

De Belgische dirigent Michel Tilkin is sedert het seizoen 2013/2014 de nieuwe chef-dirigent van de Thüringen Philharmonie Gotha. Ter opening van zijn allerleerste concertseizoen aan het hoofd van zijn nieuwe orkest leidde hij het speels doch met vaste hand door werken van Ludwig van Beethoven, Felix Mendelssohn Bartholdy en Robert Schumann. Onder zijn leiding gooide het orkest ondertussen hoge ogen in Berlijn (Konzerthaus en Waldbühne), Bremen, Heiligenstadt, Bad Kissingen, maar ook in de Academie van Sint-Truiden. Binnenkort volgen concerten in Frankfurt (Alte Oper), Brussel en nog in een hele rist Duitse steden.

Aanvankelijk Michel Tilkin speelde als trombonist bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest, waar hij samenwerkte met enkele grote dirigenten. In de jaren '90 was hij assistent van Kurt Masur en Neville Marriner.

Als dirigent maakte hij carrière bij het Nationaal Orkest van België, De Filharmonie, het Vlaams Radio Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik, de Beethoven Academie en het toenmalige Vlaams Radio Orkest.

Bij de Vlaamse opera dirigeerde hij meerdere producties waaronder de wereldcreatie van de jeugdopera Achilleus van de Belgische componist Wim Henderickx en Die lustige Witwe. Hij bouwde echter voral een gigantische symfonisch repertoire uit.

In de loop van de jaren bouwde Michel Tilkin een zeer degelijke  reputatie op in Duitsland waar hij onder meer de Nürnberger Symphoniker, de Philharmonie Südwestfalen, het Philharmonisch Orkest van Vorpommern en de Thüringen Philharmonie Gotha, dat hem ten slotte ook als chef-dirigent benoemde, leidde. Voorts dirigeerde hij ook het Bangkok Symphony Orchestra, Het Gelders Orkest (Arnhem) en het Limburgs Symphonie Orkest.

Michel Tilkin werkte mee aan talloze radio en cd-opnamen.

Bijkomende informatie over zijn huidige concertseizoen als chef-dirigent van de Thüringen Philharmonie Gotha is te vinden via de volgende link :

http://www.thphil.de/konzerte

Cv-update concertseizoen 2015/2016

tilkin_portrait
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -