overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
Rubens Ensemble

Het Rubensensemble kreeg haar vuurdoop in december 2007, enkele maanden nadat  8 jonge, gedreven en uitzonderlijk getalenteerde musici besloten hadden samen een nieuw en vernieuwend ensemble op te starten. Vernieuwend door de jongste generatie muzikanten, allen met internationale ervaring, en door de bezetting (2 violen, 2 altviolen, 2 celli,  contrabas en  piano). Een bezetting die zich toespitst op de grote kamermuziekwerken waar piano en strijkers centraal staan, maar die daarnaast ook de mogelijkheid biedt om in allerlei formaties op te treden en hierdoor nieuwe, ongewone programma’s en concepten te ontwikkelen.

Het ensemble beschikt dan ook over een enorme voorraad onbekende werken om naast de bekende muzikale monumenten te plaatsen.
Daarnaast zoekt het ensemble naar een nieuwe context tussen muziek en andere kunstvormen en buitenmuzikale elementen zoals poëzie, literatuur en filosofie. Zo ontstond ook een samenwerking met ondermeer Jef Geeraerts, Ramsey Nasr, Kurt van Eeghem en Jaap Kruithof.

Muziekbeleving blijft echter het belangrijkste doel en de belangrijkste motivatie van het Rubensensemble. Op een nieuwe, frisse manier concerten brengen met ongewone aspecten die garant staan voor intensief musiceren op  een hoog niveau en het overbrengen van deze passie voor muziek.

Jolente De Maeyer, viool:

  Jolente werd geboren in 1984 en begon op 4-jarige leeftijd met viool. Ze studeerde aan de Yehudi Menuhin School, Royal College of Music (Londen) en de Hochschule für Musik Hans Eisler (Berlijn) bij Natalia Boyarsky en Stephan Picard en vervolgt haar studie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay.
  Ze won prijzen op Jong Tenuto, de Bériot Wedstrijd, Herman Krebberswedstrijd, Julio Cardona International Competition (Portugal), Liana Issakadze International Competition (St-Petersburg) en Benjamin Britten International Competition (Londen). Concerten gaf ze in Frankrijk, Zwitserland, Kroatïe, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje en Engeland in zalen zoals Fairfield Halls, Royal Albert Hall, Queen Elisabeth Hall en Wigmore Hall. Als soliste trad ze onder meer op met het Vlaams Radio Orkest, Symfonieorkest Vlaanderen, Nuove Musiche, Norfolk Symphony Orchestra en  het St-Petersburg State Academic Capella Symphony Orchestra. In 2008 vertolkte ze ondermeer Beethovens vioolconcerto met de Filharmonie olv Philippe Herreweghe.

Wietse Beels, viool :

  Wietse werd geboren in 1976 en begon op  4–jarige leeftijd met viool. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en Rotterdam bij Guido De Neve, Jean-Jacques Kantorow en Ilya Grubert.  Kamermuziek volgde hij bij het Meloskwartet, het Alban Berg Quartett, het Altenberg Trio Wien en het Florestan Trio.
  Hij was  laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet in 1995. Met zijn ensemble Trio Dor won hij de debuutprijs kamermuziek in 1998 en was laureaat van het concours Castelfidardo (Italië). Met het Narziss und Goldmund Pianotrio behaalde hij in 2003 het Konzertexamen aan de Hochschule für Musik Köln en won hij de Debuutprijs Kamermuziek van Jeugd en Muziek. Hij trad op in Nederland, Roemenië, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Zuid-Afrika en realiseerde talrijke radio-opnames (Radio 3, Radio 1, Klara, Bayrische Rundfunk) en verscheidene cd’s met trio Dor en Narziss und Goldmund.

Dimitri Murrat, viool :

  Dimitri werd geboren in 1983 en begon op 4-jarige leeftijd viool te spelen. Hij studeerde aan de Yehudi Menuhin School en Guildhall School (Londen) bij Natalia Boyarsky en David Takeno en vervolgde zijn studies aan het New England Conservatory (Boston) waar hij in 2008 een Artist Diploma behaalde.  Hij won prijzen op de Beriot Wedstrijd, Lions Wedstrijd, Tenuto Wedstrijd, Hattori Foundation, Belgian Foundation for Young Soloists en won daarnaast in 2008 de 11th Primrose International Viola Competition. Concerten gaf hij ondermeer in Italië, Spanje, Zwitserland, Polen, Rusland, Japan en Amerika in concertzalen zoals de Royal Festival Hall, Wigmore Hall, Purcell Room en Carnegie Hall. Hij trad als solist onder meer op met het Vlaams Radio Orkest, de London Mozart Players en het Yehudi Menuhin School Orchestra .

Sander Geerts, altviool :

  Sander werd geboren in 1981 en begon met altviool toen hij 8 was. Hij studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen bij Leo De Neve en behaalde daar in 2007 het Master Dipoma met de grootste onderscheiding. Hij behaalde een Eerste Prijs op de “Axion Classics” wedstrijd in 1999 en een speciale prijs op de Lionel Tertis Internationale Altvioolwedstrijd op het Isle of Man (GB)in 2006. Concerten gaf hij onder meer in Nederland, Mexico en Japan en daarnaast trad hij ook als solist op in Mozarts Symfonie Concertante  en Webers Andante en Rondo me t het Symfonieorkest van het Conservatorium van Antwerpen en het Bruocsella Symfonisch orkest. Vanaf augustus 2004 was hij co-aanvoerder van de altviolen bij het Vlaams Radio Orkest en vanaf september 2008 is hij eerste solist bij de Filharmonie.

Mieke De Lauré, cello :

  Mieke werd geboren in 1976 en begon met cello op 7-jarige leeftijd. Ze studeerde aan het Conservatorium van Gent en Antwerpen in de klas van France Springuel en Ilia Laporev en behaalde daar met grote onderscheiding in 1999 het meesterdiploma en in 2000 het specialisatiediploma cello en kamermuziek. Ze studeerde verder nog barokcello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Wouter Möller. Mieke was tweemaal eerste laureaat (voor cello en gitaar) van de Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet en won in 2000 de prijs M.Verbruggen. Zij trad als soliste op met onder meer het Orchestre Philharmonique de Liège, Collegium Instrumentale Brugense, Vlaams Radio Orkest, Symfonieorkest Vlaanderen, Limburgs symfonieorkest (NL).  Zij was ook lid van het European Union Youth Orchestra o.l.v. sir Colin Davis en Bernard Haitink. Als lid van het Narziss und Goldmund Pianotrio werd ze nog gecoacht door het Alban Berg Quartett, het Altenberg Trio Wien en het Florestan Trio (London).

Renaat Ackaert, cello :

  Renaat werd geboren in 1973. Hij studeerde aan het conservatorium te Gent en behaalde er het Meesterdiploma cello bij France Springuel. Daarna specialiseerde hij zich verder bij Dhr. Ilia Laporev te Antwerpen. Hij werd laureaat van de wedstrijd Jong Tenuto en behaalde een Eerste Prijs op de Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet. Hij was lid van verschillende orkesten en ensembles zoals het Prometheus ensemble, het Feniks Pianotrio, het Walter Boeykens ensemble, het Mendelssohn ensemble, Emanon, de Beethovenacademie, de Filharmonie, en was anderhalf jaar als cellist verbonden aan het pianokwartet Con Spirito. Momenteel is hij solist bij het Symfonieorkest Vlaanderen en lid van het Alfama strijkkwartet.

Joost Maegerman, contrabas :

  Joost werd geboren in 1978 en begon op 7-jarige leeftijd met klarinet en op 15-jarige leeftijd met contrabas.Hij studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium van Antwerpen bij Lode Leire behaalde daar in 2003 het diploma van Meester in de Muziek met Grote Onderscheiding. Hij vervolgde zijn studie aan het Muziekconservatorium van Genève  en de Musikhochschule van Zürich bij Franco Petracchi en Duncan McTier. In 1997 werd hij laureaat van de Muziek Wedstrijd van het Gemeentekrediet. Hij was lid van het European Union Youth Orchestra en het Gustav Mahler Jugend Orchester olv  Sir Colin Davis en Bernard Haitink. Hij gaf concerten met oa Anima Eterna, Il Fondamento, Ensemble Explorations en het Spiegelkwartet. In 2004 was hij eerste solist van het “Orchestre de l’Opéra de Rouen, Haute-Normandie” in Frankrijk en hij werd daarna solist bij het Vlaams Radio. Sinds 2007 is hij plaatsvervangend aanvoerder bij Holland Symfonia in Amsterdam en contrabassist van het Rotterdams Phlharmonisch Orkest.

Nikolaas Kende, piano :

  Nikolaas werd geboren in 1981 en startte op 5-jarige leeftijd hij met piano. Hij volgde les aan het conservatorium van Antwerpen en Amsterdam bij Heidi Hendrick, Levente Kende en Jan Wijn en behaalde een masterdiploma met grootste onderscheiding. Hij vervolgde zijn studies aan de “Hochschule für Musik und Theater München” bij Elisso Wirssaladze. Hij was prijswinnaar op de Cantabile Wedstrijd, de Internationale EPTAwedstrijd voor piano-duo’s, Axion Classics, de Stefaan de Jonghewedstrijd, de Tenuto-wedstrijd, de Belgian Foundation for young soloists, de YPFwestrijd (Den Haag) en won in 2006 het  Vriendenkrans-concours  van het Concertgebouw Amsterdam. Hij gaf concerten in Nederland, Duitsland, Bulgarije, Portugal, Italië en Spanje en trad als solist op met oa  het Vlaams Radio Orkest, deFilharmonie en het Symfonieorkest van Vlaanderen in concerti van van Bach, Mozart, Chopin, Brahms, Tchaikowsky, Ravel, Rachmaninov, Poulenc  en Bartok. Hij was te beluisteren op radio (Klara, AVRO, de Concertzender, WDR) en televisie.

 
• Contact • - All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt - founded by Gaston Ariën - • Overview •