overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Olivier ROBE, Dirigent

 

CV FRANS

CV ENGLISH

REPERTOIRE

ARTIST'S OWN WEBSITE

Korte biografie

De jonge Franse dirigent, opgeleid door de legendarische pedagoog orkestdirectie Jorma Panula, dirigeerde al bij tal van Europese orkesten, waaronder het Berliner Kammerorkester (een orkest met onder meer muzikanten van de Berliner Philharmoniker) het Symfonisch orkest van Vaasa, het Symfonisch orkest van Kuopio, het Symfonisch orkest van Moskou, het Symfonisch orkest van Trondheim, het Pori Sinfonietta (Finland), het Symfonisch orkest van Dubrovnik, het Orchestra Giovanile Italiana, de Nürnberger Symphoniker en het Filharmonisch orkest van Bacău.

Tijdens het seizoen 2012-2013 dirigeerde Olivier Robe onder meer opnieuw bij de Nationale Opera van Roemenië, het Filharmonisch orkest van Iasi, het Filharmonisch orkest van Bacău, het Vaasa City Orchestra, Kuopio Symphony Orchestra en het Breslauer Kammerorchester. Olivier Robe bestrijkt een breed muzikaal palet, van barok tot hedendaagse muziek.

Meer recente, maakte hij zijn debuut bij het Bangkok Symphony Orchestra, het Philharmonisch orkest van Thüringen-Gotha en deFilharmonie, nu opererend onder de naam Antwerp Symphony Orchestra. Daaarbij werd hij door alle voorgenoemde orkest op nieuw uitgenodigd.

Olivier Robe werkte met componisten als G. Ligeti, L. Berio, H. Dutilleux, K. Stockhausen, M. Kagel, Y. Xenakis en O. Neuwirth. Sinds meerdere jaren werkt Olivier Robe samen met Philippe Herreweghe voor interpretaties op historische instrumenten van het klassieke en romantische repertoire. Daarnaast verleende Olivier Robe assistentie aan Philippe Herreweghe bij meerdere opnamen voor Harmonia Mundi met het Orchestre des Champs-Elysées.

Olivier Robe is geboren in Caen in Frankrijk, waar hij startte met notenleer, piano, cello, muziekanalyse en harmonie. Hij zette zijn muziekstudies voort aan het Conservatoire Supérieur de Paris en rondde zijn studies cello af in Essen in Duitsland. Hier behaalde hij een Eerste Prijs met de vermelding 'zeer goed'. Sinds 2000 is Olivier Robe tweede cellist Solo bij deFilharmonie.

 

cv-update : April 2018

Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6
- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -