Ariën Artists - Lars PISELE, tenor - Nederlandstalige levensloop

nothing

 

Lars PISELE, tenor

titelbalk eng fr

De Belgische tenor Lars Piselé was de vorige seizoenen te horen bij de Vlaamse Opera als Spoletta in Tosca (Puccini) en als Tchaplitski in Pikovaja Dama (Tsjaikovski). In de Koninklijke Muntschouwburg creëerde hij de rol van  Ernst Röbl in Frühlingserwachen, een opera-creatie van de Belgische komponist Benoit Mernier  (regie /Vincent Boussard). Met deze productie vierde Lars Piselé zijn debuut aan de Opéra van Straatsburg (OnR). Bij Musica Antiqua Festival (Brugge) verleende hij zijn medewerking aan de barokopera “Antiochus en Stratonica” van Graupner. Meer recent zong hij Dr Blind in de succesvolle Fledermaus productie van de Belgische regisseur Waut KOEKEN bij OnR Straatsburg en nam hij deel aan de wereldcreatie van “Sybil et les Silhouettes” bij Opéra de Wallonie, Luik..

Lars Piselé behaalde zijn diploma ‘meester in de muziek’ aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen. Nadien vervolmaakte hij zich bij Mya Besselink aan het conservatorium van Maastricht en aan de Operastudio Vlaanderen.  Hij nam deel aan verscheidene masterclasses, onder andere van Anthony Rolphe Johnson, Guy de Mey, Rudolph Janssen en Claude Coppens. Tijdens zijn opleiding vertolkte Lars rollen in opera’s van Pergolesi : Lo frate ‘nnamorato en La serva padrone, Cesti (Orontea), Cavalieri Il rappresentatione di anima e di corpo en Mozart Così fan tutte.

Aansluitend werd hij opgenomen in de Operastudio Vlaanderen waar hij onder meer de rol zong vanTirsis in Diana van Keiser, alsook de rol van Major in Albert Herring van Britten, deze laatste in een regie van Guy Joosten.  Zijn debuut aan de Vlaamse Opera maakte hij in september 2005 als Perückenmacher in Ariadne auf Naxos van Strauss. In februari 2005 maakte hij zijn debuut in de Muntschouwburg Brussel in de rol van Ferrando in Così fan tutte van Mozart.Hij werkte ook mee aan producties bij Zomeropera Alden-Biesen (meer bepaald in de bewerkingen van Mozarts opera’s Bastien en Bastienne en Die Entführung aus dem Serail. Bastien Bastienne werd later hernomen in het kader van het Festival van Vlaanderen (OdeGand in 2009).

Als solist verleent Lars Piselé regelmatig zijn medewerking aan orkestmissen van Mozart, Haydn en Schubert, alsook aan diverse passies, oratoria en cantates.  Hij was te horen op de Benoit-happening in de Singel, het Festival van Vlaanderen, l’Eté Mosan en het Festival des moines des Vaux de Cernay (F) en werkte mee aan verschillende opnames voor Klara en Musique 3. Hij soleerde onder dirigenten als Florian Heyerick, Patrick Peire, Koen Kessels, Frans Dubois, Ed Spanjaard en Louis Devos. Tijdens het Mozartjaar verleende hij onder meer zijn medewerking aan de Krönungsmesse met het Orchestre Philharmonique de Liège o.l.v. Louis Langrée (Festival Mozart, Luik) en aan de Mis in c klein met het Limburg Orkest (Paleis voor Schone Kunsten, Brussel). Met het orkest der Lage Landen ondernam hij een tournee met de Carmina Burana.

piselé lars

Lars Piselé is tevens erg actief als liedzanger. Op zijn repertoire staan liederen van Schumann, Debussy, Brahms, Beethoven, Benoit en Pfitzner.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -