Ariën Artists - Waut koeken, Stage director - Barbe bleue (Offenbach)

nothing

 

Waut KOEKEN, stage director

 

BARBE-BLEUE, JACQUES OFFENBACH, PREMIERED AT OPERAZUID MAASTRICHT, IN 2011

" (...) De Belgische regisseur Waut Koeken weet de vanzelf al smeuïge satire op te poetsen tot een hilarische voorstelling vol groteske elementen, zonder in onderbroekenlol te vervallen. Het slim geconstrueerde decor zorgt voor bindende kracht. (...) De geestigheden volgen elkaar in vlot tempo op, zo goed gedoseerd dat de taart geen moment op instorten staat."
Thiemo Wind, De Telegraaf

"(...) Regisseur Waut Koeken voelt die humor haarfijn aan. Onder zijn leiding ontspint zich een uiterst vermakelijke voorstelling boordevol vaart, afwisseling, absurditeit en hilarisch-theatrale vondsten. Zoals de opkomst van Barbe-Bleue (waarbij het koor zwaait met losse ledematen), de verteller - een uitstekende rol van Steve de Schepper - die het volk via de tv toespreekt (op kanaal Barbe-Bleue International) of de entree van de koning (crowd-surfend over zijn onderdanen)."
"Pluspunt: ook tijdens de dialogen is er volop actie. Komische, op rijm uitgesproken en deels geactualiseerde teksten (Boer zoekt vrouw, Wikileaks) houden je bij de les."

"De liefde is als de opera", zo vertelt Offenbach spottend. "Het verveelt snel, maar toch wil je er altijd naar terug." Deze Barbe-Bleue verveelt geen seconde." 
Maurice Wiche, Dagblad de Limburger

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Photos by Glen D'haenens

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -