overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Antony HERMUS, dirigent

Antony Hermus (NL, °1973) wordt door pers en collega’s als één van de meest veelbelovende dirigeertalenten van de afgelopen jaren gezien. Zijn open menselijke communicatie, zijn liefde voor een grote diversiteit aan muziekstijlen en zijn aanstekelijk enthousiasme vormen een inspiratiebron voor de orkesten waarmee hij werkt.

In 2003 werd hij op 29-jarige leeftijd benoemd tot Generalmusikdirektor van de Duitse stad Hagen. Hij werkte als muzikaal directeur van het operahuis en als chefdirigent van het Philharmonisch Orchester Hagen aan de opbouw van een groot en gevarieerd repertoire met ca. 50 opera’s en meer dan 200 symfonische werken. Tussen 2009 en 2015 was hij Generalmusikdirektor van het Anhaltische Theater in Dessau (Duitsland) en chefdirigent van de Anhaltische Philharmonie Dessau, waarbij hij door het vakblad "Opernwelt" en de Duitse krant "Die Welt" in de afgelopen seizoenen meermaals tot „Dirigent des Jahres“ werd genomineerd, en waar hij met Wagners magnum Opus "Götterdämmerung" in het seizoen 2011-2012 een door pers en publiek groots bejubelde aftrap maakte voor "Ring des Nibelungen" die hij in 2015 voltooide.

Antony Hermus maakte ondertussen zijn debuut zowel bij het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam als bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sedert augustus 2015 is hij voor een periode van drie jaar vaste gastdirigent bij het Noord-Nederlands-Orkest (NNO). Hij was te gast bij het Orchestre de la Suisse Romande, het Residentieorkest Den Haag, de Essener Philharmoniker, het Orchestre symphonique de Mulhouse, deFilharmonie (Antwerpen) en het Orkest van de Opera van Rouen.

Recente engagementen en actualiteit :

naast een nieuwe productie van Der Vampyr (Marschner) aan de Komische Oper Berlin, dirigeerde Antony Hermus Macbeth (Verdi) aan de Opera van Göteborg (huisdebuut) en La finta giardiniera (Mozart) aan de Opera van Rennes. Binnenkort, december 2016 zal hij aan het hoofd van het Philharmonisch Orkest van Straatsburg Het sluwe vosje (Janacek) bij Opéra national du Rhin dirigeren (huisdebuut). In concert maakte hij recent zijn debuut bij deFilharmonie (Antwerpen) BBC Philharmonic en het Philharmonisch orkest van Seoul. Daarnaast leidde hij onder meer opnieuw het Orchestre de la Suisse romande, het Radio Philharmonisch en tal van andere Nederlandse orkesten. Binnenkort is hij te gast bij het Philharmonia Orchestra. Ook zijn seizoen 2017/2018 is er eentje om reikhalzend naar te kijken, binnenkort meer informatie hier omtrent.

Andere markante feiten :

Als gastdirigent heeft Antony Hermus de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Hij leidde operaproducties bij de Nationale Reisopera (Un Ballo in Maschera) en Opera Zuid (Tsaar Saltan), Komische Oper Berlin (Nozze di Fgaro, Kuhhandel (Weill), Opera de Rennes (Freischütz, La Traviata, Don Giovanni), Opera National de Paris (Il Matrimonio Segreto, Cosi fan tutte) en Opera de Toulon (Faust), de Staatsoper Stuttgart ("Opernhaus des Jahres" 2012) Don Giovanni, die live werd uitgezonden op deDuitse televisiezenders SWR en 3sat en op internet ; recenter Nederlandse Reisopera (Tristan und Isolde), Residentieorkest (Cosi fan tutte) en het Aalto-Theater Essen (Madama Butterfly).

Symfonische projecten voerden hem naar Norrköping Symphony (Unsuk Chin Festival in Stockholm Konserthuset), Philharmonia Orchestra London en het BBC Symphony Orchestra. In Duitsland maakte hij zijn opwachting bij het MDR-Symfonieorkest Leipzig, het WDR-Rundfunkorchester, Neue Philharmonie Westfalen, de Nürnberger, de Niederrheinische en de Bochumer Symphoniker en de Philharmonische Orkesten van Duisburg, Herford, Jena en Freiburg. In Frankrijk stond hij op de bok bij het Orchestre de l'Opéra de Toulon, l'Ensemble Orchestral de Paris (Théâtre Champs-Elysées) en het Orchestre de l’Opéra National de Paris (Palais Garnier). Hij werd tevens uitgenodigd door het Ierse RTE-National Symphony Orchestra of Ireland en maakt in 2008 zijn succesvolle Azië-debuut bij het Taipei Symphony Orchestra en het Chimei Philharmonic Orchestra. Met de Bamberger Symphoniker nam hij dan weer een CD met werken van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock op (label CPO, 2016).

Antony Hermus draagt de jeugd een warm hart toe. Hij is als dirigent en orkesttrainer bij uitstek regelmatig werkzaam bij de verschillende conservatoriumorkesten, Orchestre Atelier „Ostinato“ (Parijs), Dutch National Opera Academy en het NJO Symfonieorkest. Tevens werkte hij nauw samen met het Atelier Lyrique de l’Opéra National de Paris.

Met groot enthousiasme werkte Antony Hermus aan cd-opnamen voor verschillende labels. Met het Philharmonisch Orchester Hagen nam hij o.a. Henk de Vliegers Wagner-Symfonie „Tristan und Isolde, an orchestral passion“ en Gustav Mahlers Symfonie Nr. 1 in de Hamburger Fassung op en met de Nordwestdeutsche Philharmonie Herford maakte hij een door de vakpers hoog geprezen cd met werken van de Nederlandse componist Johan Wagenaar. Zijn opname met de cellist Gavriel Lipkind en Sinfonia Warsowia bevat werken van Saint-Saens. Met de Anhaltische Philharmonie verscheen een hooggewaardeerde CD "Espana". Meer recent verscheen een opname van Aubers Grand Opera „La Muette de Portici“ met het ensemble van het Anhaltisches Theater in Dessau alsmede een CD met werken van de Dessause componist August Klughardt en de bovengenoemde CD met werk van A. Diepenbrock (CPO).

Antony Hermus studeerde aan het Fontys-conservatorium in Tilburg piano bij Jacques de Tiège en orkestdirectie bij Jac van Steen en Georg Fritzsch.

cv-update : seizoen 2016/2017

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -