overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing
 

Julie GEBHART, Soprano

BIOGRAPHIE (FR) BIOGRAPHY (ENG) ARTIST'S OWN WEBSITE

 

Geboren in een familie van melomanen, komt Julie reeds op heel prille leeftijd in contact met muziek. Op 17-jarige leeftijd wordt ze verder opgeleid op technisch en interpretatief vlak door Daniel Ottevaere, aan de École Normale de Musique de Paris (Alfred Cortot), waar ze zich nadien nog vervolmaakt bij Olga Toporkova. In oktober 2015 wordt Julie toegelaten tot de International Opera Academy van Gent, die haar de kans biedt om de rol van Eleonora te vertolken (Prima la musica e poi le parole – Salieri), alsook die van Eurydice (Orpheus – Telemann), onder de leiding van Korneel Bernolet, in diverse zalen zoals de Minard in Gent, Bozar in Brussel en HETPALEIS in Antwerpen. Tijdens het seizoen 2016-2017 zingt ze onder de leiding van Michiel Delanghe Zwaantje in de productie Zwanemans van Guy Joosten in HETPALEIS te Antwerpen en bij Opera Vlaanderen Gent.

Ondertussen is Julie's uitgesproken zangtalent niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Franstalige klassieke zender radio Musiq’3 koos haar uit om België te vertegenwoordigen op de wedstrijd « Jeunes solistes des médias publics francophones », waar ze de Publieksprijs wegkaapte. Ze ontvangt op erg jonge leeftijd de Tweede Prijs van het concours FLAME in Parijs, en, recenter, de Eerste Prijs van de Internationale Lied-wedstrijd Cobelli in Italië.

Leergierig en zich ervan bewust dat zingen veel meer is dan louter stemgebruik, maar je daarnaast als vertolker ook een grote zangcultuur moet verwerven, verrijkt Julie stelselmatig haar kennis door deel te nemen aan master classes bij uiteenlopende persoonlijkheden waaronder de zangers Tom Krause, Renata Scotto, José Van Dam, Natalie Dessay, Linda Watson, Bernarda Fink, Dietrich Henschel maar ook de regisseur Tito Capo Bianco en de dirigent wijlen Alberto Zedda.

Sinds september 2017 is Julie artist in residence bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de zangafdeling onder leiding van José van Dam. ze geniet er onder meer coachings van Sophie Koch. Hetzelfde jaar wordt het duo dat ze met de pianist Pablo Matias Becerra vormt, uitgekozen om in de film Brussels swings (een opdracht van Flagey gerealiseerd door Marie-Jo Lafontaine) deel te nemen.

Ondertussen maakte ze haar debuut in enkele vooraanstaande concertzalen als Flagey met het orkest van de Opéra Royal de Wallonie-Liège onder de leiding van de dirgent Giampaolo Misanti ; de concertzaal van de Hofburg te Wenen ; het Théâtre du Parc te Brussel en in de Amfitheaters van Apeldoorn (NL) en Catamarca (ARG). Daarnaast viel Julie Gebhart de eer te beurt in het UNESCO-gebouw van Parijs om het concert te openen van de pianist Denis Matsuev. Met het Brusselse ensemble Opéra Mobile zingt ze onder meer Euridice (Gluck), de Gretel en Bastienne.

Haar concertactiviteit getuigt van grote affiniteit met het Liedrepertoire. Zo stond Julie in het kader van het Festival l'Eté Mosan met een programma gewijd aan Enrique Granados en op het Festival van Nancy met een volledig Duits programma. Met Cantus Formus creëerde ze dan weer liederen van Jean Louis Mansart. Daarnaast uitstapjes naar het Festival de Vitré waar ze in duo met de bekende bariton Vladimir Chernov een gevarieerd programma bracht, maar ook naar Nederland voor Coup Opera en naar Frankrijk op Musicamparts. In eigen land maakte in de Brusselse Miniemenkerk haar opwachting met orkest.

Naast haar moedertaal, Frans, beheerst Julie vlot Duits (vadertaal), Engels, en kan ze zich uitstekend wegwijs maken in het Nederlands, Italiaans en het Russisch, wat een must is gezien haar grote affiniteit met het Lied-genre.

Qua repertoire heeft Julie, gezien haar jonge leeftijd, uiteraard nog een weg te gaan. Maar binnen haar tessitura en stemvak (lichte lyrische) ligt de focus momenteel op Mozartrollen als : Ilia, Aminta, Suzanne…, bel canto-partijen als : Giulietta, Gilda, Lucia, met hier en daar reeds uitstapjes naar het Franse ren Engelse repertoire waaronder : Leïla, Manon, Juliette, Anne Truelove, Monica.

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -