overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Lieselot de Wilde, soprano

CV ENGLISH

CV FRANCAIS

ARTIST'S OWN WEBSITE
Ana-Camelia 1 Ana-Camelia 2 Ana-Camelia 3 Ana-Camelia 4 Ana-Camelia 5 Ana-Camelia 6

Lieselot studeerde met grote onderscheiding af aan het Lemmensinstituut in Leuven in de klas van Dina Grossberger en Katelijne Van Laethem. Vervolgens studeerde ze bij Jard Van Nes. In 2014 was ze eerste sopraan solo in Coro van Luciano Berio onder leiding van Sir Simon Rattle tijdens de prestigieuze Academy Pierre Boulez van het Luzern Festival. Ze volgde masterclasses bij Alain Buet, Greta De Reyghere, Axel Everaert en Udo Reinemann en ze behaalde een eerste prijs tijdens de wedstrijd Axion Classics van Belfiusbank. Lieselot kreeg ook les in historische uitvoeringspraktijk van o.a. Jill Feldman, Dirk Snellings, Erik Van Nevel en Claire Lefilliâtre.

Ze was één van de drie solisten in The Wasp Factory, een opera van de minimalistische experimentele componist Ben Frost. Deze opera was een commissie van de Bregenzer Festspiele en tourde daarna nog naar Holland Festival, Hebbel Am Ufer en Royal Opera House Covent Garden. Ze zong in de Fairy Queen van Purcell met Muziektheater Transparant en was één van de dochters in Akhnaten, een productie van Opera Vlaanderen onder leiding van Titus Engel. Ze was soliste in het Lassus Project Canticum Canticorum onder leiding van Leonardo Garcia Alarcon in samenwerking met het Chœur de chambre de Namur. Ze is te gast bij ensembles zoals Psallentes, Zefiro Torna, Vox Luminis, Det Norske Solistkor, Asko/Schönberg, Hildebrandt Consort, Musique Nouvelle, Spectra. Ze koestert ook een nauwe samenwerking met Korneel Bernolet en zijn ensemble Apotheosis, met componist Dick van der Harst en met luitiste Sofie Van den Eynde.

Lieselot deed mee aan verschillende succesvolle producties van LOD. Ze zong de rol van Hannah in de productie Muur (Dominique Pauwels, Inne Goris), Meneer Afzal (Thomas Smetryns, Pieter De Buysser), ze zong de rol van Arthur Rimbaud in LʼAutre Hiver (Dominique Pauwels, Denis Marleau), en Huis van verboden muziekjes, de revanche (Dick van der Harst). Deze producties toerden naar Kunstenfestivaldesarts, Operadays Rotterdam, Festival TransAmériques Montréal, Gulbenkian Musica Lisboa, De Singel Antwerp, Opera Flanders, Maison de la Culture d'Amiens,...

Samen met jazzgitarist en oud spelen Peter Verhelst richtte ze het ensemble Bel Ayre op. Hiermee zoekt ze naar nieuwe interpretaties en realisaties van het liedgenre. Ze maken hiervoor gebruik van technieken, instrumentale kleuren en virtuositeit die zowel uit klassieke muziek als uit jazz en traditionele muziek afkomstig zijn.

Actualiteit

Dit jaar zingt Lieselot in twee LOD creaties, gecomponeerd door Frederik Neyrinck. De eerste productie, waarin ze Echo zal vertolken in Zolang hij zichzelve niet kent... met Josse De Pauw en het Spectra Ensemble, zal gecreëerd worden voor Concertgebouw Brugge. In The unknown girl, in een scenografie van Atelier Bildraum, zal ze de rol van Little girl zingen samen met Asko/Schönberg Ensemble. Ze zingt verder recitals met Sofie Van den Eynde en harpiste Sarah Ridy, met Dick van der Harst, met Korneel Bernolet en het Ensemble Apotheosis, in Opera Vlaanderen in het kader van Opera 21,...

CD opnames

- Trois visages d’Hécate - Cantates Françaises a voix seule de Nicolas Bernier met ensemble Apotheosis (Korneel Bernolet), label Et’Cetera Records, release 2017 (***** Klara, **** De Standaard)
- ‘A Canzone ‘e Partenope - Canzoni Popolari Napoletane van di Lasso, Costa, Modugno, Tosti, etc. met ensemble Bel Ayre, eigen beheer (2017), heruitgave in 2018 onder het label Et’Cetera Records (**** De Standaard)
- Canticum Canticorum - Roland de Lassus, 2d sopraan onder leiding van Leonardo Garcia Alarcon met Chœur de chambre de Namur en Ensemble Clematis, label Ricercar, release 2016
- The Wasp Factory - opname van de opera The Wasp Factory van Ben Frost, label Bedroom Community, release 2016

Cv update : season 2017/2018

 

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -