overview of al our artists contact info visit us on facebook !
nothing
nothing

Sara Jo BENOOT, Mezzo-Soprano

Benoot

De Belgische mezzosopraan Sara Jo Benoot (°1990) ontwikkelde reeds op zeer jonge leeftijd een passie voor opera. Na haar middelbare studie schreef ze zich in 2008 dan ook in aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen voor een opleiding Klassieke Zang. Na haar succesvolle eerste jaren aan het conservatorium woonde Sara Jo in de zomer van 2010 de 'International Music Course' in Vught (Nederland) bij Lubov Stuchevskaya bij. In september 2010 werd ze, samen met twee andere collega's, gevraagd door de Provincie Antwerpen om een concert in Xi'an (China) te geven ter gelegenheid van een Festival van Antwerpen.

In 2011 behaalde Sara Jo haar bachelordiploma 'Klassieke Zang' met onderscheiding en haar zangexamen bij Lubov Stuchevskaya met grote onderscheiding. In de zomer van datzelfde jaar nam Sara Jo deel aan de 'International Music Course' in Westelbeers en Vught (Nederland) en aan de 'International Music Course' in Todtmoos (Duitsland) bij Lubov Stuchevskaya.

In 2013 sloot Sara Jo de opleiding Klassieke Zang succesvol af met het behalen van haar masterdiploma met Optie Podium aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dit deed ze mede dankzij de uiterst professionele begeleiding van Lubov Stuchevskaya en Sabrina Avantario. Vanwege haar passie voor het Russische repertoire organiseerde ze eind augustus 2013 als afstudeerproject een recital met Russische Liederen in het Kasteel d'Ursel te Hingene. Voor dit project behaalde ze een grootste onderscheiding met felicitaties van de jury. Voorafgaand aan dit project nam ze deel aan de 'Corso internazionale di canto e perfezionamento vocale' in Pamparato (Italië) bij docente Sabrina Avantario naar aanleiding van de 46ste editie van het 'Festival dei Saraceni'. In 2014 behaalde ze het bijkomend masterdiploma 'Specifieke Lerarenopleiding' aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hetzelfde jaar is ze achtereenvolgens zangles beginnen volgen bij Giovanna Canetti (Milaan) en Fiorenza Cossotto.

Actualiteit :

Sedert dit seizoen (2016/2017) is Sara Jo BENOOT lid van de Operastudio van Keulen. Wat haar de kans biet in diverse producties ook van de Opera van Keulen (main house) zelf aan te treden. Zo zal ze haar medewerking verlenen aan de producties van King Arthur (Purcell), Nozze di Figaro (Mozart), L'enfant et les sortilèges (Ravel), Het sluwe vosje (Janacek), Das Heinzelmännchen zu Köln (creatie) en Lucia di Lammermoor (Donizetti).

Eerder vierde Sara Jo vierde haar debuut bij Opera Vlaanderen te Antwerpen en Gent als een van de dochters Neferneferuaten in de opera Akhnaten van Philip Glass onder leiding van dirigent Titus Engel en regisseur Nigel Lowery (feb 2015). Ook vorig seizoen (feb/maart 2016) was ze bij Opera Vlaanderen te horen en te zien zijn, deze keer als Emilia (roldebuut) in Verdi’s Otello onder de muzikale leiding van Alexander Joel en in een regie van Michael Thalheimer.

Afgelopen mei werd Sara Jo prijswinnares van de Pustina International Vocal Competition 2015 in het Tsjechische Žďár nad Sázavou. Tijdens de daaropvolgende zomermaanden volgde ze de "Integrated Viewpoint Training for Opera Singers" - geleid door Ludger Engels, Jan van Opstal en Gemma Visser - aan de toneelacademie van Maastricht. Vervolgens nam ze deel aan de master class en slotconcert van de "Gstaad vocal Academy" geleid door Silvana Bazzoni Bartoli en maakte ze opnieuw haar opwachting bij de zomeracademie van het Salzburgse Mozarteum waar ze deelnam aan een Master class met Wolfgang Brendel en eveneens uitgenodigd werd om aan een der concerten van de « Preisträgerauswahl-Akademie » in het Mozarteum deel te nemen. Ondertussen viel haar de eer te beurt uitgekozen te worden voor de IVC Summer School - die in samenwerking met De Nationale Opera Amsterdam en het “European Network of Opera Academies” - in September 2015 plaatsvond. De workshop spitste zich toe op het Russische repertoire en werd onderricht door de bekende zangers mezzosopraan Larissa Diadkova, bariton Sergei Leiferkus, pianiste/opera coach Liuba Orfenova en dirigent Alexander Humala.

Sara Jo Benoot geniet de steun van de SIAA-Foundation, S.W.U.K. Vlaanderen, SPES, de Stichting Robus en Inspiratum.

In de voorbije jaren werd Sara Jo geselecteerd voor diverse masterclasses met gerenommeerde namen uit de operawereld. Onder meer met Sarah Walker in Den Haag, met Bruno de Simone (bij “Opéra Royal de Wallonie” Luik) dat met een concert werd afgesloten, met Anna Tomowa-Sintow aan het Mozarteum in Salzburg, met Montserrat Caballé in Zaragoza, en met Mechthild Georg en Thomas Heyer aan het Palazzo Ricci in het kader van de "Europäische Akademie für Musik und darstellende Kunst" in Montepulciano.

Voorts, volgde ze lessen of werkte ze samen met erkende namen zoals Guy Joosten, Susanne Resmark, Fiorenza Cossotto, Giovanna Canetti, Geert Callaert, Lucienne Van Deyck, Carol Yahr, Dmitri Jurowski en Koen Kessels.

Momenteel wordt Sara Jo door Lionel Lhote, Bruno de Simone en Gemma Visser gecoacht.

Cv-update: seizoen 2016/2017

- All Rights reserved - Ariën Arts & Music Mgt (bvba) - Company, founded in 1928 by Gaston Ariën -